Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Ancelotti nem szereti az ügynököket, hangot is adott ennek

Carlo Ancelotti, a német első osztályban (Bundesliga) szereplő Bayern München vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott, melynek témája természetesen a bajor csapat volt, az előszezon kapcsán pedig sok mindenről szót ejtett az olasz tréner. Így többek között a játékosügynökökről is…

letöltésAncelotti és Lewa között nincs probléma (fotó: ESPN)

Nemrégiben Robert Lewandowski, a Bayern München csatára kifejezte csalódottságát, amiért nem sikerült elhódítania a Bundesliga gólkirályi címét. A lengyel mesterlövész szerint csapata nem adott meg neki minden segítséget ahhoz, hogy ő lehessen a német bajnokság legjobb góllövője.
Felszínre került olyan pletyka is, hogy Lewandowski összekülönbözött Carlo Ancelottival, a “bőrnadrágosok” vezetőedzőjével. A híresztelés ráadásul a 28 esztendős csatár ügynökétől, Maik Bartheltől származik, aki szintén azt vágta az olasz mester fejéhez, hogy nem adott elegendő támogatást Lewandowskinak céljai elérése érdekében.

Az előszezon kezdetén Ancelotti kitért a Lewandowski-ügyre is.

“Lewandowski és köztem sohasem volt nézeteltérés” – szögezte le az olasz. – “Amiatt természetesen nem volt boldog, hogy nem sikerült elnyernie a gólkirályi címet, de a csapat megnyerte a Bundesligát, ennek pedig nagyon örült. Elégedett voltam vele én magam is.”

Sőt, a Bayern trénere továbbment, és nem hagyta szó nélkül az ügynök tevékenységét sem:

“Néha az ügynökök túl sokat beszélnek, nem értem miért… Nem ez az első alkalom, hogy egy ügynök arra használja az újságokat, hogy valami rosszat mondjon. Egy tökéletes világban az ügynökök nem beszélnének ennyit a sajtóval, hanem velem beszélnének vagy esetleg a klubbal.”

“Én magam nem is beszélek ügynökökkel, főleg ilyen kérdésekről nem…”

Nem ez az első eset, hogy szárnyra kapnak olyan hírek, melyek szerint Ancelotti néhány játékosával nem mindig jön ki. Korábban Douglas Costával, Franck Ribéry-vel és Thomas Müllerrel kapcsolatban is felmerültek ilyesféle pletykák. Az olasz mester és a játékosok is több ízben tagadták a híreket, ezek után pedig nem is csoda, hogy Ancelotti nincs kibékülve se az ügynökökkel, se a sajtóval.