Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: USA és Mexikó is győzelemmel hangolódott az Arany-kupára – videóval

Az Egyesült Államok válogatottja a CONCACAF-aranykupára való felkészülés jegyében Ghánát látta vendégül Cincinattiben. A jenkik diadala után Mexikó is USA-ban játszott a tornára hangolódva, és ugyanolyan arányban győzte le Paraguayt, mint Bruce Arena válogatottja.

20170701 MNTvGHA Dwyer Goal 2Dwyer kezdte a gólgyártást, majd Acosta folytatta, s mindkét amerikai először volt eredményes címeres mezben! (forrás: ussoccer.com)

Az Egyesült Államok válogatottja Ghána ellen hozta a kötelezőt a hamarosan kezdődő Arany-kupára való felkészülés jegyében.

A 19. minutumban a jenkik felnőtt csapatában először válogatott Dwyer meglőtte első gólját is! A Kansas támadója kegyetlenül bevarrta a labdát a léc alá (1-0)! Gólja után nem sokkal viszont a kifutó ghánai kapus páros lábbal becsúszva úgy letarolta Dwyert, hogy szerencse, hogy épségben megúszta a támadó, viszont az afrikai kapus meglepő módon csak sárga lapot kapott. A félidő végén Ghána egyenlíthetett volna, amikor is tizenegyest kapott. A labda mögé Asamoah Gyan állt, ám nem túl erős, sarokra lőtt tizenegyesét nagyszerűen fogta ki Guzan!

A fordulást követően nem sokkal megduplázta előnyét USA! Az 52. minutumban Acosta nagyszerű szabadrúgása akadt be az afrikaiak kapujába – ez az ő részéről is az első válogatottbeli gólja volt (2-0)! Ezután sem kellett sokat várni a meccs újabb góljára, ugyanis Asamoah Gyan a tizenegyesnél elkövetett hibáját javítva a 60. percben szépített (2-1). Ezt követően viszont már nem született gól a meccsen, így USA győzelemmel hangolt az észak-és közép-amerikai kontinens, valamint a karibi térség legrangosabb tornájára. Az Arany-kupa első meccsén USA Panama ellen játszik majd jövő szombaton, magyar idő szerint 22:30-tól.

USA – Ghána • 2-1 (1-0)
Helyszín: Pratt & Whitney Stadion – 28.754 néző
Gólszerzők: Dwyer (19.), Acosta (52.), ill. Gyan (60.)

https://youtu.be/PhfcS3Snk5c

Hosszabb összefoglaló

https://youtu.be/6CnZkXdjx3E


A jenkik meccse után Mexikó is pályára lépett USA-ban, szintén az Arany-kupára készülve. A közép-amerikaik ellenfele a dél-amerikai Paraguay válogatottja volt. A mexikóik jobbára tartalékosan készülhettek, ugyanis ma délután Mexikó az oroszországi Konföderációs Kupa bronzmeccsén érdekelt.

Már a találkozó első félidejében eldőlt minden, Mexikó kétgólos előnyre tett szert, ám a szünet előtt Paraguay még szépíteni tudott. A vége tehát ennek a meccsnek is 2-1 lett. A mexikóiak július 10-én, hétfőre virradó hajnalban, 3 órától játsszák első meccsüket az Arany-kupán, amikor ellenfelük El Salvador lesz.

Mexikó – Paraguay • 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Pizzaro (19.), Hernandez (26. – büntetőből), ill. Bareiro (45+2.)

https://youtu.be/kaGs7DYRDQA

Nagy Dávid