Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie-A: Buffon rövid, ám annál velősebb jó tanácsa Donnarummának!

Ha valaki, akkor Gianluigi Buffon már mindent látott a profi futball világában, így a 39 esztendős klasszis kapuvédő tudhat egy-két hasznos tanáccsal szolgálni a következő generáció futballistáinak (…)

(Kép: marca.com)

A Juventus ikonja úgy érezte, meg kell osztani gondolatait az olasz futball egyik legnagyobb tehetségének tartott, és egyébként éppen Buffon méltó örökösének kikiáltott Gianluigi Donnarumma körül kialakult átigazolási huzavona kapcsán. Mint ismert az AC Milan 18 esztendős halóőre nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését Milánóban, amiért sokan elítélik, például a fiatal kapus az olasz drukkerektől is kapott hideget-meleget az U21-es Európa-bajnokságon.
A történetben egyébként sokan felelősségre vonják a játékospiacot a rossz nyelvek szerint sokszor önkényesen befolyásolni képes játékosügynököt, Mino Raiolát is, aki a háttérből Donnarummát a távozásra ösztönözheti.

Buffon szerint fiatal kollégájának figyelmen kívül kellene hagynia azt, hogy mit mondanak mások, hiszen csakis akkor hozhat jó döntést, ha a saját szívére hallgat. “Donnarummának úgy kell döntenie, hogy boldog legyen! Legutóbb az olasz válogatottban több mint negyed órát beszélgettünk a jövőjéről. Ahogy mindenki másnak, neki is meg kell tennie azt, amit a legjobbnak érez!” – Felelte Buffon a Sky Italianak, hozzátéve még, hogy nem szeretne túl sok tanácsokat adni Donnarummának, hiszen  tisztában van vele, hogy fiatal kollégája így is kellően össze lehet zavarodva jövőjével kapcsolatosan.