Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: A portugálok kínkeservvel verték a házigazda Grúziát – videóval

Ma kezdetét vette az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság Grúziában, ahol ma estére le is zajlottak az A-csoport első fordulós küzdelmei.

IMG_20170702_210315A portugálok csak egy tizenegyessel tudtak nyerni (forrás: twitter.com/UEFAcom)

A kora esti, egyben a nap második mérkőzésén lépett pályára a házigazda, méghozzá Portugália ellen. Meglepő módon a hazai grúzok sokkal veszélyesebbek voltak a kapura, ellenfelük pedig csak szenvedett. Az első játékrészben Grúzia háromszor is eltalálta a portugál kaput, de gólt nem láthatott a szünetig a publikum. A hazaiak bánatára a későbbiekben is csak a portugáloktól, akik egyetlen kapura tartó lövése ment be, az is tizenegyesből. A későbbiek során még meg is fogyatkozott a korosztályos portugál csapat, ám az előnyük a lefújásig kitartott. Grúziának nem jött össze tehát a meglepetés, ám érdemes lesz rájuk még figyelni a tornán, ha ilyen jól folytatják a játékot.

U19-es Európa-bajnokság • A-csoport, 1. forduló
Grúzia – Portugália • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Rui Pedro (66. – büntetőből)
Kiállítás: – , ill. Fernandes (73.)

https://youtu.be/AGXRBnqZYWg


A délutáni találkozón, mely a tornát nyitotta, a svédek a csehekkel csaptak össze. Az első tornáján szereplő északiak nem tudtak sikeresen debütálni. Csehország Turyna révén duplázott, aki az első félidő végén, és a másodiknak viszonylag az elején talált be, a svédek számára pedig csak a szépítés jött össze, ám az a  magyar származású Gyökeres Viktor révén!

U19-es Európa-bajnokság • A-csoport, 1. forduló
Svédország – Csehország • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Gyökeres Viktor (77.), ill. Turyna (42., 55.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Az A-csoport állása az első forduló után

IMG_20170702_210220

A torna holnap folytatódik a B-csoport küzdelmeivel, melyről szintén hírt adunk majd.

Nagy Dávid