A Feyenoord védőjével erősít a Monaco! – HIVATALOS

Németh Boldizsár
Németh Boldizsár
újságíró, 2017 július 3. 19:00

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco hivatalos honlapján számolt be arról, hogy leigazolta a Giovani van Bronckhorst által irányított Feyenoord Rotterdam középhátvédjét, Terence Kongolot

terence-kongolo-a-la-as-monaco-10030_34

Az ifjú Terence Kongolo öt esztendőre szóló szerződést írt alá a Leonardo Jardim vezette AS Monaco csapatával – írja a klub weboldala. A hercegségiek legfrissebb nyári szerzeményének esetében egy vb-bronzérmes futballistáról beszélhetünk. A még mindig csak 23 esztendős Kongolo tagja volt a holland labdarúgó-válogatott keretének, amely a brazíliai világbajnokságon vett részt, a fiatal védő csupán egy percet kapott Louis van Gaaltól a Chile elleni csoportmérkőzésen. 

Terence Kongolo 15 esztendő után hagyja el a Feyenoord Rotterdam együttesét. A neves holland gárda utánpótlásában 2002-2012-ig pallérozódott, azaz egészen addig, amíg 2012 nyarán felkerült a Feyenoord legjobbjai közé. A rotterdami alakulat alapemberévé a 2013/2014-es idény második felétől vált. Nevelő egyesületének színeiben összesen 138 tétmérkőzésen léphetett pályára. Posztját tekintve középhátvéd, de balszélső védőként is bevehető. 

Kép forrása: AS Monaco weboldala.

Németh Boldizsár