Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Érdekes kerettel utazik a címvédő Mexikó

Mexico_map_with_flagEurópai idő szerint szombatra virradóra az USA-ban elrajtol a CONCACAF Gold Cup, avagy az Észak- és Közép-amerikai országok kontinenstornája. A 14. alkalommal megrendezett tornán Mexikó címvédőként és egyben rekordbajokként vesz részt. A Juan Carlos Osorio által kinevezett keret viszont első ránézésre trónfosztást sejtet.

Érdekesebben hat azon labdarúgók névsora, akik lemaradnak a tornáról, avagy légiósok nélkül utazik az USA-ba a címvédő. A megnevezett 23 játékosból csupán hatan lépik át a válogatottságok tekintetében a 10-es küszöböt. Nagyítóval kell keresni azokat a neveket, akik Európában jól csenghetnek.

Mexikó az eddigi 13 tornából hetet megnyert, további 5 alkalommal USA, egy ízben pedig Kanada nemzeti csapata nyerte el a győztesnek járó trófeát. Íme az a 23 fő, akiknek a feladata a címvédés lenne. Egy pillanatra emlékeztetnénk mindenkit, hogy Németországot is leírték a Konföderációs Kupa előtt, a végeredmény viszont ismert…

Kapusok: Moises Munoz (Puebla), Jesus Corona (Cruz Azul), Miguel Fraga (Atlas).

Védők: Raul Lopez (Pachuca), Luis Rodriguez (Tigres), Jesus Molina (Monterrey), Hedgardo Marin (Chivas), Hugo Ayala (Tigres), Cesar Montes (Monterrey), Jair Pereira (Chivas), Alejandro Mayorga (Chivas), Luis Reyes (Atlas).

Középpályások: Jesus Gallardo (Pumas), Jorge Hernandez (Pachuca), Jesus Duenas (Tigres), Rodolfo Pizarro (Chivas), Edson Alvarez (America).

Támadók: Orbelin Pineda (Chivas), Erick Gutierrez (Pachuca), Elias Hernandez (Leon), Martin Barragan (Necaxa), Alan Pulido (Chivas), Angel Sepulveda (Morelia).

letöltés

Két éve így ünnepelte a torna megnyerését Mexikó

Kik a legnagyobb hiányzók?

Guillermo Ochoa (Malaga), Rafael Márquez (Atlas),  Héctor Moreno (AS Roma), Giovani dos Santos (L. A. Galaxy), Javier Hernandez (Leverkusen), Carlos Vela (Real Sociedada) és még felsorolhatnánk pár Európában is jól csengő nevet… Nem túlzás tehát azt állítani, hogy ‘B’-csapattal érkezik a tornára a címvédő!