Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Tovább dübörög a kínai érában a Milan

Az AC Milan drukkereknek valószínűleg percről-percre változik a kedélyállapota, hiszen egyik nap arról lehet olvasni, hogy André Silva érkezik a csapathoz, a másik nap viszont arról, hogy nem hosszabbít szerződést a világ egyik legígéretesebb kapusa Gianluigi Donnarumma. De nem csak róluk szólnak a hírek a piros-feketéknél. Íme egy kis átigazolási körkép. 

19679182_1784445278254583_3692602582296336184_o

Hivatalos érkezők

Kétségkívül  a nyári átigazolási piac eddigi legaktívabb együttese az AC Milan együttese. A piros-feketék nem kevesebb, mint 129 millió eurót költöttek új játékosok leigazolására az új kínai érában. Az olasz együttes pedig péntek tovább folytatta új játékosok igazolását, mint arról tegnap a FociClub.hu is beszámolt az Atalanta 23 éves szélsője Andrea Conti érkezett orvosira. Péntek délután pedig a milánói együttes hivatalosan is bejelentette, hogy 24 milliót fizetett az Atalantának Andre Contiért valamint az U20-as válogatott Matteo Pessina játékjogát is átadták a bergamói együttesnek.

A 23 esztendős futballista öt évre írt alá a milánói klubhoz, Conti 2013 óta szerepelt az Atalanta együttesében és 47 mérkőzésen jutott szóhoz a a bergamói gárdában és ezalatt 10 gólt szerzett.

A milánói együttes komoly erősítéseket hajtott már végre a jelenleg is tartó átigazolási szezonban, már hat játékost igazoltak a piros-feketék. A milánói együttesben folytatja pályafutását ugyanis: Franck Kessie (Atalanta, kölcsönbe), André Silva (FC Porto, 38 millió), Mateo Musacchio (18 millió), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg, 18 millió), Hakan Calhanoglu (Leverkusen, 22 millió), Fabio Borini (Sunderland, kölcsönbe).   A milánói együttes összesen 129 millió eurót költött új igazolásokra az eddigi transzfer időszakban.

Távozók

Az érkezők mellet természetesen akadtak szép számmal távozók is akik új kihívásokat keresve új csapatot találtak maguknak. A legfrisebb távozó a szlovák középpályás Juraj Kucka aki, a török élvonalban szereplő Trabzonspor együtteséhez igazolt 5 millió euró ellenében. A 30 esztendős középpályás hároméves szerződést kötött a török együttessel, Kucka 2015 óta szerepelt a piros-feketéknél.

Elhagyta a San Sirót továbbá a rutinos spanyol hálóőr Diege Lopez, akit az spanyol élvonalban szereplő Espanyol végleg szerződtette. A piros-feketék 20 éves tehetsége Luca Vido aki az U20-as világbajnokságon is szerepelt szintén a távozás mellett döntött és az Atalanta együtteséhez igazolt.

Nagy Ádám a Bologna magyar válogatott játékosa is csapattársat kapott a milánói együttestől, hiszen Andrea Poli-t ingyen szerezte meg a bolognai együttes.

A milánói együttes további távozói között olyan neveket találhattunk meg, mint Matteo Pessina, Andrea Bianchimano, Keisuke Honda, Hachim Mastour valamint Alessandro Plizzari.

Képek forrása: AC Milan hivatalos oldala

O.G.