Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: A grúziai csoportkör összegzése

Nemrég fejeződtek be az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmei Grúziában, ennek apropóján pedig tekintsünk vissza, mi történt a két csoportban a három forduló alatt.

IMG_20170709_210444

Négyen vannak még versenyben az U19-es Európa-bajnoki címért, és az azért járó trófeáért (forrás: twitter.com/UEFAcom)

A-csoport

A házigazda kvartettje az utolsó körig kiélezett, és izgalmas volt, ugyanis csak egy válogatott, Svédország számára nem volt esély a továbbjutásra. Ezzel szemben a portugálok már továbbjutottak az utolsó körre, míg zárásként a csehek épp a hazai grúzokkal küzdöttek meg az elődöntőért.

A portugálok és a csehek is győzelemmel kezdték a tornát, előbbiekkel szemben a grúzok sajnálhatják, hogy nem tudtak nyerni, pedig bőven volt rá esélyük! A második fordulóban a Csehország – Portugália találkozón (1-2) dőlt el, hogy utóbbi ország korosztályos válogatottja már ott lesz a legjobb négy között. Emellett a grúzok megszerezték első pontjaikat az utolsó körre pont nélkül forduló svédek ellen (2-1). A tegnap kora esti zárókör az ‘A’ jelű kvartettben arról hivatott tehát dönteni, hogy a Csehország – Grúzia párharcból melyik csapat kerül be az elődöntőbe a portugálok mellett. A cseheknek a döntetlen is elég lett volna, s miután a szünet előtt előnybe kerültek, a fordulás után már nem igazán hajtottak, bár így is lőttek még egy gólt, így 2-0-ra nyerve kifejtették a hazaiakat. A Portugália – Svédország találkozón az északiak vezettek 2-0-ra is, s az első gólt a magyar származású Gyökeres Viktor szerezte – aki mindhárom csoportmeccsen lőtt egy gólt -, majd a góllövőlista élére ugrott (megosztva ott is maradt, Brereton került elé a mai angol meccs után). Végül a portugálok lőttek két gólt, így szegény svédek csap egy ponttal zártak, bár nem játszottak rosszul, és ebben a korosztályban újoncok voltak az Eb-n, Portugália pedig veretlenül, első helyen lépett tovább megelőzve a cseheket ebben a négyesben.

Az A-csoport eredményei

1. forduló
Svédország – Csehország • 1-2 (0-1)
Grúzia – Portugália • 0-1 (0-0)

2. forduló
Grúzia – Svédország • 2-1 (2-0)
Csehország – Portugália • 1-2 (1-1)

3. forduló
Csehország – Grúzia • 2-0 (1-0)
Portugália – Svédország • 2-2 (0-1)

Az A-csoport végeredménye

IMG_20170709_211349


B-csoport

A torna második csoportjában is hasonló volt a helyzet, mint az elsőben, vagyis a harmadik körre maradt a végső döntés, egy csapatnak maradt még hely Anglia mellett a továbbjutásra a holland – német duóból, míg a bolgárok utolsóként, pont nélkül várták a zárókört.

Az angolok nagyon simán nyerték meg a csoportot, minden meccsükön bezsebelte a három pontot, emellett 9 gólt szerezve, és csupán 1-et kapva! Anglia csak a zárókörben kapott gólt. Az utolsó fordulóban a hollandok és a németek küzdöttek azért – viszont nem egymás ellen játszva – , hogy elődöntőbe jussanak. A németeknek nem jött össze ez, hiszen az angolok kiütötték őket 4-1-re. Németország számára a három pont nélkülözhetetlen lett volna, ha biztosra akartak menni, ráadásul Hollandia ikszelt Bulgáriával, így pedig a fiatal Oranje egy német győzelem esetén kiesett volna. Érdekesség, hogy a németek az első és az utolsó meccsükön úgy kaptak ki 4-1-re, hogy a szünetig nem esett gól. A bolgárok az utolsó fordulóban megszerezték a becsületpontjukat a torna lezárásaként. A legjobb négy között tehát a B-csoportból Anglia első helyen 9, míg mögötte Hollandia 4 ponttal került az elődöntőbe.

A B-csoport eredményei

1. forduló
Bulgária – Anglia • 0-2 (0-1)
Németország – Hollandia • 1-4 (0-0)

2. forduló
Anglia – Hollandia • 1-0 (0-0)
Németország – Bulgária • 3-0 (2-0)

3. forduló
Hollandia – Bulgária • 1-1 (1-1)
Anglia – Németország • 4-1 (0-0)

A B-csoport végeredménye

IMG_20170709_211422


Az elődöntők párosításai
Július 12., 15:00 • Anglia – Csehország
Július 12., 15:00 • Portugália – Hollandia

Természetesen a torna további mérkőzéseiről is beszámolunk!

Nagy Dávid