Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Sessegnon vezérletével az angolok hazaküldték a németeket – videóval

A csoportkör harmadik fordulójával folytatódtak a küzdelmek a Grúziában zajló U19-es Európa bajnokságon. A B jelű kvartettben a biztos továbbjutó Anglia mellett Németországnak és Hollandiának is volt esélye a továbbjutásra a csoportkör utolsó fordulójában.

2484758_w1

U19-es Európa-bajnokság • B-csoport, 3. forduló

Anglia – Németország 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Brereton (52., büntetőből, 64.), Sessegnon (81., 85.) ill. Warchewski (74.)

A Grúziában zajló U19-es Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában a már biztosan továbbjutó angolok a németekkel mérkőztek. Az első félidőben nem született találat, pedig a németeknek midenképpen győzniük kellett, ha továbbszerettek volna jutni. A második játékrész elején az angolok büntetőhöz jutottak amit Brereton értékesített. Bő 10 perccel később ismételten a Nottingham 18 esztendős támadója Brereton talált a kapuba, ezzel pedig megpecsételte a németek sorsát. A Nottingham támadója ezzel már harmadik gólját szerezte a tornán amivel beérte a Gyökeres és Piroe duóját. A mérkőzés hajrájában a németek szépítettek Warschewski révén a 74. percben amire a szigetországiak további két góllal válaszoltak. A 81. percben és a 85. percben is a Fulham 17 esztendős tehetsége Ryan Sessegnon talált a németek kapujába, aki szintén harmadik gólját jegyezte a tornán. A németek ezzel a vereséggel búcsúztak torna további küzdelmeitől, az angolok pedig csoportelsőként folytathatják.

https://www.youtube.com/watch?v=5M5SWnCJZwQ

Hollandia – Bulgária 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kongolo (51.) ill. Rusev (55.)

A csoport másik mérkőzésén Hollandiának egy döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz, miután Bulgáriával játszottak 1-1-es döntetlent. A mérkőzésen a Manchester City fiatal tehetsége Kongolo szerzett vezetést a hollandoknak, amire szinte azonnal válaszoltak is bolgárok Rusev révén. A folytatásban újabb találat nem született ami azt jelentette Anglia mellett Hollandia jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben Anglia Csehországgal, míg a portugálok a hollandok ellen mérkőznek a döntőbe kerülésért.

A B csoport végeredménye:

1. Anglia 9 pont (7:1)

2. Hollandia 4 pont (5:3)

3. Németország 3 pont (5:8)

4. Bulgária 1 pont (1:6)

Képek: uefa.com

O.G.