Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Romelu Lukaku aláírt! – HIVATALOS

Mint ahogyan arról oldalunk már korábban beszámolt, Romelu Lukaku-t illetően már napokkal ezelőtt megegyezett egymással mindenben az Everton és a Manchester United. Ebből kifolyólag már csak idő kérdése volt az, a belga támadó mikor is írja alá szerződését a manchesteri gárdával. 

 

 

Erre a mai nap folyamán pedig sors is került. Romelu Lukaku öt + egy esztendőre szóló szerződést írt alá a José Mourinho által irányított Manchester United csapatával – számolt be róla a “vörös ördögök” hivatalos honlapja. A klub egyébként nem hozta nyilvánosságra az átigazolási díj értékét, amely a hírek szerint 75 millió fontnak megfelelő összeg. 

Romelu Lukaku a 2013/2014-es szezonban még csak kölcsönben futballozott az Everton színeiben, majd a liverpooli gárda 2014 nyarán meggyőző teljesítményének hála 28 millió font ellenében végleg szerződtette a belga csatárt. Lukaku gyakorlatilag minden idényben a klub első számú gólfelelősének számított, az elmúlt 1-2 évben pedig nemcsak csapata, hanem a Premier League egyik leggólerősebb csatárává vált. Összesen 133 tétmérkőzésen lépett pályára az Everton tagjaként, melyek során 71 alkalommal volt eredményes.  

Németh Boldizsár