Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open Kupa: Öt gólt hozott a kaliforniai derbi – videóval

Mára virradóan kezdetét vette a US Open Kupa negyeddöntős szakasza, mely egy óriási rangadóval, a San José Earthquakes és a Los Angeles Galaxy közötti kalirorniai derbivel indult!

IMG_20170711_085801Wondolowski (középen) duplával segítette elődöntőbe csapatát a kaliforniai derbin! (forrás: twitter.com/SJEarthquakes)

Hiába került nagyon hamar, már a 3. percben előnybe a San José Earthquakes otthonában a Los Angeles Galaxy, van Damme fejjel szerzett találatára Wondolowski jóvoltából a 16. minutumban jött is a válasz, amikor laposan meglőtt labdája akadt be (1-1)! A gyors bekezdés ellenére a szünetig ezek után már nem esett találat.

Viszont a folytatásban ismét hamar, hiszen az 51. percben ismét Wondolowski volt eredményes! A San José ásza fejjel szerzett előnyt a hazaiaknak (2-1)! Túl sokat nem kellett arra várni, hogy az Earthquakes még inkább bebiztosítsa előnyét, ugyanis a 61. percben a Galaxy hibája után Hoesen nagy szólója végén jött az újabb gólt, kettővel ment a San José (3-1)! A hajrában szépíteni még tudott a Galaxy, de ehhez is az kellett, hogy a hazai Tarbellről kerüljön be a labda, így eredményt tekintve szorosnak tűnhet a meccs, de simán jutott a legjobb négy közé a San José (3-2)!

Az elődöntőben a San José Earthquakes a Sporting Kansas City vagy az FC Dallas ellen fog a fináléba jutásért meccselni.

A napokban lezajlik a többi negyeddöntő, melyekről szintén beszámolunk!

US OPEN KUPA • NEGYEDDÖNTŐ
San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy • 3-2 (1-1)
Helyszín: Avaya Stadium – 14.056 néző
Gólszerzők: Wondolowski (16., 31.), Hoesen (62.), ill. van Damme (3.), Tarbell (82. – öngól)


A US Open Kupa negyeddöntőinek további programja

Július 12., szerda, 02:30 • Sporting Kansas City – FC Dallas
Július 13., csütörtök, 01:30 • Miami FC (II.) – Cincinnati (II.)
Július 14., péntek, 01:30 • New England Revolution – New York Red Bulls

Nagy Dávid