Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nívós sorteseményt szervez az FTC szakosztálya

A hétvégén rendezik a világranglistán 250 pontot érő, II. FTC Footgolf Kupát Balatongyörökön, a Golfclub Imperial Balaton pályáján. A zöld-fehérek által tavaly életre hívott torna idén sok újdonságot tartogat, igazi próbatétel elé állítja azokat, akik egyáltalán “csak” teljesíteni akarják a szombati és vasárnapi versenynap minimum 54 szakaszát. Az edzésnapon, pénteken korábbi labdarúgó ikonok mérik össze tudásukat a footgolf kettős rangadóján.

401903_433681546665827_473317815_n

Németh Péter a Fradi Footgolf játékosa

− Hasonlóan jól szervezett kupát szeretnénk lebonyolítani, mint a tavalyi, kevés dolgon kell csak változtatni − mondta Németh Péter (balra), a Ferencváros footgolf szakosztályának elnöke a közelgő, másod ízben rendezendő, balatongyöröki Fradi kupáról. − Szeretnénk tovább népszerűsíteni a sportágat, a kétnapos verseny előtt pénteken a Ferencváros, a Honvéd, a Vasas és az Újpest korábbi labdarúgó csapatának kiválóságai mérkőznek meg egymással, ezúttal footgolfban.

Elmondása szerint a volt futballistákon keresztül még több hívet vonzhat a footgolf is.

− Az egyik alapvető célunk, hogy folyamatosan új és új emberekkel ismertessük meg a sportágat, a kettős rangadó is egy ilyen alkalom. Maga a footgolf maraton pedig egy igazi erőpróba lesz a játékosok számára. Footgolf berkeken belül bevett szokás, hogy a versenyek után a játékosok még egyszer vagy kétszer is akár végigmennek a pályán versenyen kívül. Most kiderül versenykörülmények között ezt ki bírja a legjobban.

Szombaton délután kétszer teljesítik a játékosok a 18 szakaszt Balatongyörökön, majd vasárnap délután még egyszer, és a legjobb 24 játékosra vár még kilenc szakasz, így mindenkire minimum 54 szakasz vár.

− Még van pár kiadó hely a versenyre, és már külföldről is jelentkeztek játékosok. Szeretnénk hagyományt teremteni, és az évek során egy igazán nagyszabású, nemzetközi tornát szervezni. Már idén is nagyot léptünk előre, hiszen azt gondolom, egy ilyen footgolf maraton igazán nagy kihívásnak számít a versenynaptárban, ráadásul értékes hazai és nemzetközi ranglistapontokat lehet szerezni a FIFG 250 pontos besorolású kupán.

REGISZTRÁCIÓ

Facebook esemény