Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a válogatott jobbhátvéd

Lothar Matthäus szövetségi kapitánykodása idején mindenki válogatott lehetett, csak Garics György nem. A tehetséges jobbhátvédet ezek után hívta az osztrák nemzeti csapat, s ő elfogadta az invitálást. A későbbiekben 41 alkalommal viselte a sógoroknál a válogatott mezt. A még mindig fiatalnak számító játékosnak egy éve nem volt klubja, s most pályafutás befejezése mellett döntött.

garics

2016 augusztus utolsó napjaiban szakított addigi klubjával a német Darmstadttal a szombathelyi születésű focista. Garics 1998-ban, alig 14 évesen hagyta el a Haladást, s szerződött a hasonló színösszeállítási bécsi Rapid Wienhez. 2002-ben került be a zöld-fehérek első keretébe. 2003-ban, mikor Willi Ruttensteiner volt az utánpótlás válogatott vezetője, merült fel, hogy esetleg bevetnék a sógoroknál a nemzeti csapatban. Mivel Magyarországról nem keresték Garicsot, így kapva kapott az alkalmon. 25 alkalommal volt u21-es válogatott, ezeken 2 gólt lőtt, többször a csapatkapitányi szalagot is viselhette. Josef Hickersberger volt a szövetségi kapitány 2006-ban, mikor Garics először Lichtenstein ellen a felnőtt válogatottban is pályára léphetett. Első gólját is ekkor szerezte, míg a másodikat évekkel később Feröer ellenében. Összesen 41 alkalommal játszott az osztrák válogatottban.

Az Osztrák Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán írta meg, hogy a magyar származású focista a jövőben már többször nem lép pályára, s az olasz amatőr Imolese Calcio 1919 csapata mellett dolgozik a továbbiakban.

Endrődi Dávid