Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német diadal – ezen a napon történt

A dél-amerikai kontinens, pontosítva Brazília adott otthont a soron következő világbajnokságnak. A selejtezősorozatnak összesen 203 nemzet vágott neki, azonban végül csak 31-en vívták ki a részvételi jogot a tornán. Brazília már egyszer, 1950-ben rendezhetett vb-t. Abban az esztendőben Uruguay nemzeti tizenegye bizonyult a legjobbnak.

m64-ger-arg_65817250

A 32 csapatnak a dicsőségen kívül hatalmas pénzösszeget is hozhatott az, ha továbbjutnak a csoportkörből. A nyolcaddöntő 9 millió, míg a döntőbe jutás 35 millió dollárt ért. Ezen a tornán már használták a gólvonal-technológiát. A szabadrúgás-spray is ezen a vb-n debütált.

Az A jelzetű kvartettből a házigazda Brazília csoportelsőként jutott tovább. Németország a G csoportban bizonyult jobbnak a második helyezett USA-val szemben.

Az egyenes kieséses szakaszban előbb Chilét, majd Kolumbiát búcsúztatta Brazília. Az elődöntőt azonban nem fogják elfelejteni egy hamar, mivel Németország rendesen meglepte őket és 7:1-re ütötte ki a házigazdát. A németek a brazilok előtt Algériát és Franciaországot győzték le.

A döntőre 2014 július 13.-án került sor a Maracanã Stadionban, Rio de Janeiro-ban. Nicola Rizzoli vezetésével 74 ezer néző előtt csapott össze Németország és Argentína. A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult. A hosszabbításban aztán összeszedték magukat a németek, és Götze 113. percben szerzett góljával megnyerték a tornát.

A torna gólkirály 6 találttal a Real Madridtól a Bayern Münchenhez kölcsön kerülő James Rodríguez lett. Az aranylabdát a döntőben vereséget szenvedő Lionel Messi kapta meg. Az aranykesztyű a világbajnok német kapus, Manuel Neuer kezére került. A legjobb fiatal Paul Pogba, míg a legfairebb válogatott Kolumbia lett.

https://www.youtube.com/watch?v=r2MMdPLcDFQ

Ha kíváncsi, hogy milyen jeles futballesemény történt a tegnapi napon, kattintson ide!

kép: usatq.files.wordpress

Nagy Gábor