Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: USA szűken, de összehozta első győzelmét! – videóval

Ma késő hajnalban USA második alkalommal is pályára lépett az Arany-kupában, ezúttal pedig ha szoros meccsen is, de nyerni tudtak a jenkik! A B-csoport másik találkozóján Panama is hozta a papírformát.

IMG_20170713_090607Egy izgalmas meccs végén, Morris duplájának is köszönhetően USA játékosai örülhettek! (forrás: twitter.com/ussoccer)

Az USA – Martinique összecsapáson hiába voltak lehetőségeik a feleknek, az első félidőben nem esett gól, a jenkik pedig találatok híján csak mezőnyben, valamint kaput eltaláló lövések terén nyomták le ellenfelüket.

A fordulás után viszont mindkét oldalról beindult a gólgyártás! A szünet után hamar, elsőként USA került előnybe az 54. percben, mikor Gonzalez a kipattanót tette be közelről (1-0)! Tizenkét perc telt el csupán, és jött az Egyesült Államok második találata is! A 64. minutumban Morris is közelről talált be (2-0)! Hiába duplázott USA, Martinique nem adta fel, s két perccel Morris gólja után, Parsemain szépített – Parsemain szép távoli löketével lett újra egy a különbség (2-1). Majd Parsemain számára csak tíz perc kellett, s egyenlített, valamint ezzel együtt már harmadik gólját lőtte a tornán (2-2)! Viszont még ugyanabban – a 76. – percben Morris is duplázott, és újból USA vezetett! A jenkik focistája a léc alá varrta be a visszatett labdát (3-2)! Ezzel együtt a végeredmény is kialakult, s hiába vezetett kettővel is az Egyesült Államok, szoros lett a vége, de mégis USA zsebében landolt a három pont, és élre állt az állandó házigazda.

Gold Cup • B-csoport, 2. forduló
USA – Martinique • 3-2 (0-0)
Helyszín: Raymond James Stadium, Tampa
Gólszerzők: Gonzalez (54.), Morris (64.), Morris (76.), ill. Parsemain (66., 76.)

https://youtu.be/xAj3-5WAdaI


A kvartett másik, korábbi mérkőzésén Panama Nicaragua ellen lépett pályára. A panamaiak is egygólos sikerrel hozták a papírformát. Pedig Nicaragua a 48. percben még vezetett 1-0-ra, de Diaz (50.), és Torres (57.) gyors válaszai révén Panama el is dőlt a meccs viszonylag korán. Győzelmével maradt veretlen, s a második helyről várhatják Panama az izgalmasnak ígérkező utolsó fordulót a csoportban. Ezzel szemben Nicaragua 0 pontos, de még van talán a két vereséggel is kezdő válogatott számára egy kis esély, de a realitás alapján a nicaraguaiaknak az utolsó csoportmeccs lesz ezen a tornán a zárómeccs USA ellen.

Panama – Nicaragua • 2-1 (0-0)
Helyszín: Raymond James Stadium, Tampa
Gólszerzők: Diaz (50.), Torres (57.), ill. Chivarra (48.)


A B-csoport állása a második fordulót követően

IMG_20170713_090410

A Gold Cup holnap hajnalban is folytatódik, melyről természetesen szintén beszámolunk!

Ezzel együtt viszont az észak-amerikai kontinens labdarúgásának szerelmeseinek számára a US Open Kupa kapcsán is írunk, s egyben most tájékoztatjuk őket arról, hogy a ma hajnalra kiírt Miami – Cincinnati negyeddöntő a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt, a pótlás időpontjáról pedig később döntenek.

Nagy Dávid