Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovén legenda fiával erősíthet a Videoton – sajtóhír

Nagy fogásra készülnek Székesfehérváron, ahol a minél eredményesebb szereplés érdekében tovább erősítenék a keretet. A legfrissebb kiszemelt Luka Zahovic, a szlovén NK Maribor játékosa.

629LukaZahovic

Költséges igazolás lenne Luka Zahovic megszerzése. – fotó: nso/archív/

Ismerős lehet a futballbarátoknak a Zahovic név, hiszen Zlatko korábban a Benfica, a Valencia és a Porto labdarúgója is volt. A spanyolokkal 2001-ben Bajnokok Ligája-finálét játszott. A 80-szoros szlovén válogatott fiát nézte ki ugyanis a Videoton. Luka Zahovic legutóbb a Heerenveen együttesében játszott, ám az NK Maribor kölcsön után végleg megvásárolta a játékjogát a hollandoktól. Ráadásul nevelőegyesületében kiváló idényt futott, 28 meccsen 15 gólt szerzett az U21-es válogatott támadó.

Ugyanakkor költséges lenne a megszerzése, merthogy a mértékadó transfermarkt.de szerint másfél millió eurót ér a csatár. Emellett azt is meg kell fontolnia a fehérváriaknak, hogy mennyi légióshelyet tölt be, illetve nem valószínű, hogy a délszláv kontingens létszámát is növelnék. Mindezt a csapategység érdekében. Viszont a nemzetközi szereplés hatására változhat a vezetőség hozzáállása, és akár az átigazolási piac utolsó napjaiban mégis megszerezhetik Luka Zahovic-ot, akit már télen is figyelt a klub.

A csapat háza tájáról hír még, hogy Kovács István rúgást kapott a lábára, így nem utazott el Észtországba a Nomme Kalju elleni El-meccsre, ahogyan a rehabilitációját végző Fiola Attila is itthon maradt.

Az utazó keret:

Kovácsik Ádám, Horváth Tamás, Loic Nego, Stopira, Vinícius, Juhász Roland, Pátkai Máté, Anel Hadzic, Suljic Asmir, Marko Scsepovics, Danko Lazovics, Géresi Krisztián, Szolnoki Roland, Tamás Krisztián, Bódi Ádám, Barczi Dávid, Mirko Maric, Varga József, Fejes András, Szabó Bence.

Gavalovits Sándor