Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Mezőkövesdi bravúrgyőzelem Debrecenben

Helyi fiatalokkal fogunk pályára lépni ebben az évben… Szólt a fáma Debrecenben a szezonnyitó sajtótájékoztatón. Ezzel szemben a kapuban a nyáron érkezett ukrajnai Nagy Sándor mellett, az ifjú csaknem 25 éves Kuti Krisztián, a 23 éves Szatmári Csaba, a 26 éves Ferenczi János, a 23 éves Sós Bence mellett a 32 éves Tőzsér Dániel volt helyi erő… A Kövesdnél pedig Tujvel, Hudák, Pillár szlovák származású, Farkas szerb, Keita szenegáli, Strestik pedig cseh nemzetiségű. Ennek ellenére mivel közülük többen magyar felmenővel rendelkeznek nem számítanak légiósnak.

mezőkövesd zsóry facebook dvsc-mseMezőkövesd Zsóry facebook

Természetesen nem Keita az (legalábbis egyelőre nem derült ki), aki magyar gyökerekkel rendelkezik. Pillár pont ilyen, csak vele az a gond, hogy nem beszél magyarul… A Mezőkövesd is megújult a nyáron, hiszen Pillár, Keita, Csirmaz, Cseri és Novák Csanád is a nyáron érkezett a Matyó csapathoz. Amit már a meccs előtt leírhattunk, hiába a debreceni ifjú tehetségek a Loki bizony nem fog ma pénzt kapni fiatal játékos szerepeltetése végett, s a Mezőkövesd sem, igaz a vendégeknél Csirmaz legalább 1995-ben született, míg a hazaiaknál Sós és Szatmári volt a legifjabb 23 évével.

A második percben már vendéghelyzetet jegyezhettünk fel, ráadásul Nagy-bravúrokkal megspékelve. A héten szerződtetett Cseri lőtt, de Nagy védett, a kipattanó Novák elé került tizenegy méterre a kaputól, lőtt s Nagy újból védett. A 16.percre a nyáron Nyíregyházáról kölcsönből visszatérő Takács Tamás megsérült, helyére Könyves Norbert állt. A vajdasági csatár aktívan is szállt be, előbb gólpasszt adott Sós Bencének, csak a tavaly még Mezőkövesden játszó középpályás lesen volt, így jogosan a bíró nem adta meg. Majd ő kapott egy kiváló indítást eltolta a lasztit Tujvel mellett, de a kaput már nem találta el. A 30.percben Könyves is szerzett egy lesgólt, de a bíró ezt is észrevette. Elérkeztünk a 44.perchez, s a hátralévő hosszabbításban majdhogynem több mindent történt, mint az előzőekben. Először Filip lőtt s Tujvel védett. Gohér kiváló beadását elnézték a debreceni védők, de szerencséjük az volt, hogy a túloldalon nem jött kövesdi játékos. A 47.percben Tőzsér szögletébe Kuti ért bele, de Tujvel bravúrral hárított. Majd magasláb végett Tóth második sárga lapját kapta, így mehetett is zuhanyozni. Majd egy perc múlva a bíró lefújta az első félidőt.

mezokovesd insta4.000 néző előtt szerzett vezetést a Mezőkövesd (Mezőkövesd Twitter)

Az 54.percben Strestik lövését könnyedén védte Nagy Sándor. Egy perccel később pedig Holman lőtt középre, veszélytelen volt. A 62.percben a nyáron Gyirmótról igazolt kapus Nagy Sándor megszerezte a labdát Hudák Dávid elől, de… Elfelejtette, hogy a tizenhatosig foghatja meg kézzel, ugyanis kezében a labdával kilépett a büntetőterületen kívülre. Tizenhat és fél méterről így szabadrúgást lőhetett a Mezőkövesd, mégpedig Gohér Gergő aki bal lábbal a rosszul felállított sorfal mellett léc alá vágta a labdát. Herczeg András egyből csatárt küldött be, Tisza Tibor a védekező középpályás Filip helyére állt be. A Mezőkövesdnél pedig a csatár Novák Csanádot a védő Szeles Tamás váltotta. Innentől kezdve fontos volt a jó védekezés. A 70.percben újabb támadó állt be, Justin Mengolo váltotta Kuti Krisztiánt. Mivel egyre támadóbb volt a Loki, Radványi is beküldött egy csatárt, hátha elől veszélyt tudnak még kialakítani, így Baracskai állt Cseri helyére. A nagy nyomásnak a 76.percben lett meg az eredménye mikor is Tisza harcolt ki szögletet, legurította Ferenczi Jánosnak ballal 19 méterről kilőtte a felső sarkot. Az utolsó percekre már érezni lehetett, hogy a vendégek emberhátrányban voltak. Előbb Könyves lőhetett volna kiváló passz után, de elcsúszott. Majd Tisza lőtt ugyan húsz méterről, de gyenge lökete nem okozott gondot a kapusnak. Jovanovic lövését már bravúrral védte a szlovák kapus. Aki a 83.percben időhúzásért sárga lapot is kapott. A 87.percben Veszelinovics Strestik helyére állt be, így újabb csatárt küldött be Radványi mester. A 88.percben Mengolo forgolódott a tizenhatoson belül, majd lőtt, de Tujvel bravúrral védett. A 90.percben megnyerhette volna a meccset a Mezőkövesd. Tőzsér adta el a labdát, Keita betört a tizenhatoson belülre, továbbadta Csirmaznak, ő pedig estében az üres kapu fölé lőtt. A 93.percben újból vezetést szerzett a Mezőkövesd! Ráadásul újból egy védő volt eredményes! Gohér jobb oldali szöglete után Hudák Dávid megelőzte Jovanovicot s a kapu baloldalába fejelt! A Lokinak már nem volt lehetősége az újabb egyenlítésre, így a szezon első meccsen, a korábbi bajnokcsapat vereséget szenvedett hazai pályán.

Debrecen-Mezőkövesd 1-2 (0-0)
Gól: Ferenczi (76.p) ill. Gohér (63.p), Hudák (93.p)
Sárga lapok: – ill. Tóth B. (37.p), Tujvel (83.p)
Piros lap: Tóth B. (45+2.p)

DVSC: Nagy S. – Kuti (Mengolo 70.p), Mészáros N., Szatmári, Ferenczi – Jovanovic, Filip (Tisza 64.p), Tőzsér, Sós – Holman, Takács T. (Könyves 19.p) vezetőedző: Herczeg András
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Keita, Tóth – Csirmaz, Strestik (Veszelinovics 87.p), Cseri (Baracskai 71.p) – Novák‬ Cs. (Szeles 67.p) vezetőedző: Radványi Miklós

Endrődi Dávid