Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Négy gólos találkozót hozott az újpesti nyitány

A Paks csapatánál az előző években rendre figyeltek a fiatalok szerepeltetésére, hiszen az így érkező pénzre nagy szükségük volt. Jelenleg a kispadra került két ifjú, de a kezdőcsapatba, nem. Ezzel szemben az Újpestnél Szűcs Kristóf bekerült, s öt idegenlégiós, de… Ugye a magyar szabályok különlegesek, s a magyar felmenőkkel rendelkező külföldiek magyarnak számítanak. Így Pajovic (aki egyébként futballmagyar, hiszen fiatalon a Videotonnál nevelkedett) és Pauljevic nem számít légiósnak. Egyelőre Bojovicról, Sankovicról és Obinnáról nem derült ki, hogy magyar felmenői lennének.

paksujpest2 csakfocicsakfoci.hu

A Paks az előző évi alapcsapatát küldte pályára, hiszen a kapuban továbbra is Molnár Péter állt, a védelemben a Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó négyes megbonthatatlan volt, csak sérülés vagy eltiltás végett maradt ki valamelyikük. A középpályán is a megszökött ötös Papp, Bartha, Bertus, Kecskés és Szakály Dénes kezdett, igaz Kecskés az előző évben többször a kispadra szorult, de most Hajdú Ádám kimaradt, míg a csatár Haraszti Zsolt lett. Az Újpest ez előző évbeli gyenge szereplés után megújult. A mai kezdőből Pajovic, Litauszki, Bojovic, Pauljevic, Nagy Dániel és Novothny sem volt az előző évben a lila-fehérek keretének tagja. A kispadon Simon, Tischler és Zsótér volt új fiú. Enis Bardhi a lilák közönség-kedvence évek óta, de ma már nem lépett pályára, hiszen egyre biztosabb a távozása. Souleymane Diarra is távozhat, de ő eltiltása végett sem léphetett ma pályára. Igaz hete óta a St. Truiden együttesénél edz, így amúgy is nehéz lenne pályára küldeni.

Enyhén unalmasan indult a meccs, s ez pont kapóra jött a vendég szurkolóknak, akik a címermizéria miatt már két ellenséget találtak. Így a meccs elejétől a Ferencváros-szurkolói mellett a belga tulajdonos ellen is tüntettek. Hol az egyiket, hol a másikat biztatták különböző aktusokra, férfiakkal illetve az édesanyjukkal. A 13.percben pedig már focira emlékeztető jeleket is láthattunk a küzdés mellet, mikor is a baloldalon Pauljevics kapott kiváló indítást, s az új szerb (magyar) középpályás megszerezte vezetést a liláknak. Két perccel később a montenegrói Bojovic is úgy gondolta, hogy emlékezetessé teszi bemutatkozását. A Gyirmótról érkező hátvéd szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így jöhetett a büntető. Pajovic viszont gyors vetődéssel hárította a baloldalra érkező labdát, de a kipattanó ismét Szakály elé pattant, s itt már nem kegyelmezett a középpályás.  Így amit a meccs elején leírhattunk, hogy unalmas a bajnoki, már vissza is szívhattuk, hiszen negyedóra alatt két gólt is láthattunk. A 2.percben újból két új fiú igyekezett gólt lőni, az exfradista Nagy Dániel nagyszerű labdát kapott a jobb oldalon, befutott a büntető területen belülre, de lövését Molnár Péter bravúrral védte, a kipattanót Novothny 15 méterről fölé vágta. A 29.percben szép újpesti támadás végén Sankovic lőtt, miután Nagy Dániel tette – vette a labdát, s visszapasszolt, Molnár Péter pedig vetődve védett. A 33.percben Haraszti kapott a baloldalon labdát, s a támadó ahelyett, hogy passzolt volna, kapura lőtt, s kapus nyugodtan nézte végig, ahogy épp csak a kapu mellett ment ki a labda. A 37.percben Szakály kapott kiváló passzt Barthától a tizenhatoson belül, de egy védőről szögletre pattant a lövése. A hátralévő időben szépen eltelt az első félidő, így a szünetben 1-1-el vonulhattak be a csapatok az öltözőbe egy változatos iramú meccsen.

paksujpest csakfocicsakfoci.hu

A 48.percre fordított a Paks. Miután Kecskéssel szemben Balázs szabálytalankodott, jöhetett egy szabadrúgás. A baloldalról a jobbra átívelt labdát Lenzsér fejelte be középre, Papp érkezett rá előrevetődve, s már ott is volt a paksi előny. Az 51.perben az előre merészkedő Kulcsár Dávid kapásból lőtt egy átívelt labdát a tizenhatos előteréből, s épp, hogy elkerülte a kaput a laszti. A 60.percben Molnár rosszul jött ki egy jobboldali újpesti beadásra, a labdát Sankovic elé ütötte, a montenegrói kapásból lőtt, viszont Molnár kiválóan vetődve védett. A kipattanót Sankovic a kapuba lőtt, de előtte már szabálytalankodott, így a bíró nem adta meg. A 61.percben Nagy Dániel szabadrúgását védte könnyedén Molnár. Az ellentámadásból meglódult a Paks Haraszti lövését korábbi vidista csapattársa Pajovic védte, a kipattanót pedig a berobbanó paksi csak a kapu mellé tudta már lőni. A 64.percben az addig keveset mutató Obinna helyére Zsótér Donát állt. A 68.percben megszületett az újpesti egyenlítő találat. Bojovic szabadrúgását Litauszki kanalazta be középre Novothny visszafejelte, érkezett Windecker, s megszületett az egyenlítő gól. A Paksnál volt gyorsan két változtatás Szakály helyére Hahn, majd Kecskést Hajdú váltotta. Kicsivel később Novothnyt Tischlerre cserélte Vignjevics mester, ezzel is mutatva, hogy számára csak a három pont az elfogadható. A 82.percben Hahn betört a tizenhatoson belülre, de lövése középre szállt, így Pajovic szögletre tudott menteni. A 85.percben Koltai is beállt a Paksba, Bertust váltotta. A 89.percben pedig a hosszú sérülésből felépülő Simon Krisztián is beállt a lilákhoz. A 90.percben kiváló helyről jöhetett szabadrúgással a Paks, miután Sankovic szabálytalankodott Haraszti Zsolttal. A sértett végezte el, de lövés helyett ívelést választott, Szabó lőhetett volna, de középre fejelt, ahonnan az újpesti védők felszabadítottak. Majd szépen elfogytak a percek, s a bíró lefújta a második félidőre egész jó kis meccsé alakuló találkozót.

Paks – Újpest 2-2 (1-1)
Gól: Szakály D. (16.p), Papp (49.p) ill. Pauljevic (13.p), Windecker (68.p)
Sárga lapok: Papp (38.p), Bartha (50.p), Lenzsér (82.p) ill. Pauljevic (65.p)

Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp – Bartha, Bertus (Koltai 85.p), Kecskés (Hajdú 75.p), Szakály D. (Hahn 74.p) – Haraszti vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Szűcs, Bojovic – Windecker, Sankovic – Pauljevic (Simon 89.p), Nagy D., Obinna (Zsótér 64.p) – Novothny (Tischler 75.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid