Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: USA veretlenül a negyeddöntőben! – videóval

Ma hajnalban folytatódtak a CONCACAF-aranykupa küzdelmei, melynek során USA is lejátszotta utolsó csoportmeccsét. A jenkik simán győztek, így ott vannak a negyeddöntőben, míg Panama is átszaladt ellenfelén, s USA-val azonos pontszámmal, szintén veretlenül jutott a nyolc közé!

Nicaragua+v+United+States+Group+B+2017+CONCACAF+T6GC57IpHaWlMiazga (közepén) zseniális góllal zárta a meccset, és harcolta ki a csoportelsőséget USA számára! (forrás: zimbio.com)

Nicaragua USA ellen játszott az idei, 14. Arany-kupa B-csoportjának zárófordulójában, a ‘B’ kvartett utolsó meccsén. A favoritok természetesen az észak-amerikaik voltak, akik sokkal veszélyesebben is játszottak már az első félidőben. Ennek gólt tekintve a 36. percben lett eredménye – ekkor Corona talált be kiváló cselek bemutatása után (0-1)! A szünetig találat viszont már nem született.

A folytatás után kevéssel USA tizenegyeshez, melyet Dwyer harcolt ki, majd ki is hagyott az 51. minutumban, ugyanis Llorente kapus kifogta a büntetőt. Nem sok később mégis jött az Egyesült Államok második gólja! Az 56. percben nagyszerű összjáték végén talált be Rowe (0-2)! Majd nem sokkal később, a 62. minutumban, kevéssel az első után újabb tizenegyest hibázott USA! A labda mögé a meccs első góljának szerzője, Corona állt, de ezúttal nem tudott betalálni. A hajrában a nicaraguai Copete megkapta második sárga lapját, így emberelőnyben játszhattak az északiak, majd a 88. perc legelején Miazga szenzációs fejesgóljával állította be a meccs végeredményét USA (0-3), s egyben több szerzett találatának köszönhetően csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe! Ezzel szemben a most legyőzött Nicaragua már biztosan nem juthat tovább a csoportból.

https://youtu.be/x_QIVgX_YYY

Nicaragua – USA • 0-3 (0-1)
Helyszín: FirstEnergy Stadium
Gólszerzők: – , ill. Corona (36.), Rowe (56.), Miazga (88.)
Kiállítás: Copete (85.), ill.


A kvartett ezt megelőző utolsó fordulós találkozóján Panama – Martinique volt a párosítás. A papírforma azon a meccsen is bejött, a panamaiak is 3-0-ra diadalmaskodtak, de kevesebb lőtt góljuk miatt hiába szereztek ők is 7 pontot, mint a jenkik, a második helyen jutottak be a legjobb 8 közé. Viszont a zseniális helyzetkihasználásának köszönheti győzelmet Panama, hiszen a csapat mindhárom kaput eltaláló lövéséből gól lett a meccsen. Veresége ellenére Martinique számára még el a matematikai esély a két legjobb csoportharmadik válogatott egyikeként a negyeddöntőbe kerülni.

Panama – Martinique • 3-0 (1-0)
Helyszín: FirstEnergy Stadium
Gólszerzők: Murillo (44.), Arroyo (60.), Torres (67.), ill.


A B-csoport végeredménye

IMG_20170716_094429

Holnap beszámolunk az utolsó, azaz a C-csoport záróküzdelmeiről is, ami a Gold Cup-ot illeti, s kiderül, hogy a címvédő és a legutóbbi torna döntése, azaz Mexikó és Jamaika is tovább tud-e jutni karöltve.

Nagy Dávid