Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazíliában folytatja a Valencia tizenegyesölője – hivatalos

A spanyol bajnokságban szereplő Valencia csapata hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy elengedte brazil kapusát, Diego Alvest a Flamengo csapatához. 

622_7e353fd8-9dfa-3cda-a0fc-7ce74c780831

Forrás: espn.br

A 32 éves brazil hálóőr hivatalosan is a Flamengo csapatában folytatja, amelyet a Valencia is megerősített hivatalos oldalán. A kapus ára mindössze 300 ezer euró volt. Helyettese már hetekkel ezelőtt megérkezett a brazil Neto személyében, ám akkor még biztosan nem lehetett tudni, hogy Alves helyére, vagy mellé hozták.

Diego Alves arról volt híres, hogy nagyon nehezen lehetett ellene tizenegyest rúgni. A kapus négy évig volt az Almeria játékosa, amikor 2011-ben megvásárolta a Valencia 3 millió euró ellenében. Mindkét csapatnál elképesztőek a büntető védési mutatói, hiszen az ellene ítélt tizenegyesek majdnem felét kivédte – 50-ből 24-et! -, köztük olyan játékosok próbálkozásait is, mint Cristiano Ronaldo, Messi, Griezmann, Diego Costa, Carlos Vela, Rakitic vagy Fernando Llorente. Ronaldo például csak egy gólt tudott lőni Alvesnek négy büntetőből.

A brazil a La Liga legtöbb tizenegyesét kivédő kapusa 22 védéssel, még tavaly szeptemberben előzte meg az eddigi csúcstartó Andoni Zubizarreta rekordját, ami 17 volt.