Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: Kacsa a bojkottról szóló hír

Cáfolta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, hogy Gianni Infantino levelet kapott volna hat arab országtól a katari világbajnokság bojkottjával kapcsolatosan.

gianni-infantino-uefa-general-secretary_3409405

Mint beszámoltunk róla, a svájci sportvezető a The Local című lapnak nyilatkozva beszélt a katari világbajnokságot bojkottálni készülő hat arab ország leveléről. Mára kiderült, egy arab oldal álhíre volt. „Mint már említettük, a FIFA folyamatos kapcsolatban áll két katari bizottsággal a 2022-es világbajnokság okán.” – fogalmazott a nemzetközi szövetség képviselője, hozzátéve, Infantino semmilyen levelet nem kapott.

A svájci lap közleményben jelezte, a sportdiplomata mondatai olyan portálon jelentek meg, amelynek dizájnja megtévesztésig hasonlít a sajátjukra. „Nincs semmi nyoma vagy bizonyítéka annak a rendszerünkben, hogy valaki megpróbált volna hozzáférni a tartalomkezelő rendszerünkhöz. A szóban forgó cikk egy hamis oldalon jelent, azt a látszatot keltve, hogy a The Local saját oldala adta ki.”

Korábban nyolc arab ország gazdasági bojkottal sújtotta Katart, minden diplomáciai kapcsolatot megszakítva vele, és állampolgárait is kiutasítva.

Gavalovits Sándor