Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kisebb csodában bízva – előzetes

Egygólos hátrányban fogadja izraeli ellenfelét a Honvéd szerdán a Bajnokok Ligája-selejtező második körében. Bizakodásra ad okot az idegenben szerzett gól.

20170712davie-lanzafame-honved

Davide Lanzafame fejesgólja sokat érhet a kispestieknek. – fotó: MTI

Minden kispesti jó eredménynek tartja a Beer Shevában elért 2-1-es vereséget, hiszen idehaza elég egyetlen találat, és máris továbbjutó a magyar bajnok, ám Erik van der Meer azért óvatosságra int. „Jó eredményt értünk el Izraelben, hiszen gólt szereztünk egy fantasztikus csapat ellen – kezdte kedd esti sajtótájékoztatóját a holland szakember. – Nem lesz könnyű, de megpróbálunk itthon is betalálni, és kiharcolni a továbbjutást. Nem lesz jó nélkülük a zárt kapus meccsen, ám nem tudunk mit tenni, így is meg kell kísérelnünk kiharcolni a továbbjutást. Szervezettnek kell lennünk, ezért A- és B-tervünk is van a találkozóra. Ha a maximumot nyújtjuk, akkor bármi megtörténhet, hiszen ilyen a futball.” – utalt a drukkerekre a tréner.

A csapatkapitány szerint is fontos lesz a koncentráció, mert az izraeli együttes minden kihagyást azonnal büntet. „Még jobban kell koncentrálnunk és okosan játszanunk. Teljesen más az iram, mint egy bajnokin. A Hapoel nagyon erős csapat, az anyagi lehetőségeiről nem is beszélve, össze sem lehet hasonlítani velünk. Európai szintű gárda. Sokat tanulhatunk ebből a párharcból, ahogy már az előző összecsapásból is levontuk a megfelelő következtetéseket. Megpróbálunk egy kis csodát összehozni.” – beszélt az esélyekről Djordje Kamber.

P1030070

Rendhagyó módon kezdődött az izraeliek edzése, ugyanis a TEK által is őrzött miniszterelnök, Benjamin Netanjahu (a képen középen, fotó: hbsfc.co.il) meglátogatta a Beer-Sheva együttesét, majd néhány labdaérintés erejéig megmutatta futballtudását.

„Fontos összecsapás előtt állunk, mert szeretnénk továbbjutni. Nehéz párharcot várok, mert erős csapat a Honvéd, de célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel közelebb kerülhetünk a főtáblához. Minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk.” – fogalmazta meg várakozását Barak Bakhar.

Érdekes lesz Korhut Mihály számára ismét magyar pályán fellépni, de korántsem ismeretlen, hiszen az első összecsapáson is bizonyított. „Érdekes élmény magyar együttes ellen játszani. Láttuk a Honvédot videón, és a stáb megfelelő taktikát dolgozott ki, amivel legyőzhetjük a magyar bajnokot. Természetesen szerettünk volna nagyobb különbséggel nyerni, hogy könnyebb lehessen a visszavágó. Az első mérkőzés már nem számít, mert teljesen más összecsapás lesz a szerdai. Arra kell gondolni, hogy döntetlenről folytatódik a párharc.” – így a magyar válogatott hátvéd.

A találkozót egyébként zárt kapuk mögött rendezik, mindazonáltal az UEFA új szabályai szerint 200 vendégszurkoló bemehet. Ami a két együttest illeti, a kispestiek nem számíthatnak Patrick Ikenne-Kingre, aki a hétvégi bajnokin sérült meg, valamint Koszta Márkra. Utóbbi éppen a keddi nap folyamán köszönt el a bajnoktól. Ott lehet viszont a pályán a vendégek nemrégiben szerződtetett spanyolja, a Barcelona nevelése, Isaac Cuenca. Legalábbis az előzetes hírek szerint felépült bokasérüléséből a csatár.

Budapest Honvéd – Hapoel Beer-Sheva – tv.: M4 Sport
Bozsik stadion, 21.15, vezeti: Davide Massa (olasz)

Az első mérkőzésen: 1-2

Gavalovits Sándor