Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Villant a piros a bemutatkozó mérkőzésén – ezen a napon történt

1989 július 19.-én született Norberto Murara Neto. A brazil kapus hazájában, az Atlético Paranaense színeiben kezdte meg a karrierjét. A 2010-es Série A kiírásban ő lett az első számú hálóőr. A debütálás nem sikerült fényesen. Az első mérkőzésen megállította az egyik csatár támadását, azonban szabálytalanul, így villant is rögtön a piros lap, és 3 meccsre el is meszelték őt. A kihagyás nem rázta meg Neto-t, visszatérése után az összes bajnokin ő állt a gólvonalon.

maxresdefault

2011 január 5, ez volt az időpont, ami hatalmas változást hozott a hálóőr életében. Az Atlético Paranaense és a Fiorentina megegyezett egymással, így Neto Európában, a Serie A-ban folytathatta a pályafutását. Először a kupában mutatkozhatott be az Empoli elleni 2:1-re megnyert mérkőzésen. 2015-ig maradt Firenzében. 72 mérkőzésen állhatott a kapuban, többek között a 2014-es kupafináléban is. Végül csak az ezüstérem került a nyakába, miután a Nápoly 3:1-re tudott diadalmaskodni.

2015 július 3-án Olaszországon belül váltott klubot a kapus. A rivális Juventus együttesét választotta, akikkel 4 éves szerződést kötött. Szeptemberben debütálhatott a  Frosinone ellen 1:1-es döntetlennel végződő találkozón. A városi rivális, Torino ellen sikerült elérnie azt, hogy ne kapjon gólt, és a Zebrák végül 4:0-ra diadalmaskodtak. 2016 május 16-án, a Sampdoria ellen 5:0-ra megnyert mérkőzés után a csapattal bajnoki címet ünnepelhetett, és ezzel megszületett az első kapott gól nélkül lehozott bajnokija is. 2016 decemberében a  Dinamo Zagreb ellen csoportmeccsen debütálhatott a Bajnokok Ligájában.

2017 július 17.-én elhagyta a Zebrákat, és Spanyolországba a Valenciához szerződött.

kép: rossoneriblog

Nagy Gábor