Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fradi játékosa bírta a legjobban a maratont

54+9 szakaszon dőlt el a második alkalommal rendezett FTC Footgolf Kupa a balatongyöröki Imperial Golfclub Balaton pályáján. A pénteki edzésnapon rendezett kettős rangadót a Honvéd egykori labdarúgói nyerték.

DSC05649

Az első footgolf maratont rendezték a Balaton partján a hétvégén. Szombaton kétszer teljesítették a 18 szakaszt a versenyzők, ami után csupán hárman maradtak par alatt, Lengyel Béla  -4, Simonyi Gábor (mindkettő FTC Footgolf) és Flink János (Outsiders) -3 rúgással zárta az első etapot. A vasárnapi 18 szakasz teljesítése után a legjobb 24 játékos még nekiveselkedett újabb 9 szakasznak. Ezt követően alakult csak ki a végeredmény. Lengyel Béla végül egyetlen rúgással előzte meg Simonyi Gábort, és nyerte meg a FIFG 250-es versenyt, a második FTC Footgolf Kupát.

EREDMÉNYEK

A pénteki napon a kettős rangadók hangulatát idézte a korábbi NB I-es játékosok részvételével rendezett négycsapatos hírverő torna. Az FTC, az Újpest, a Vasas és a Honvéd egykori játékosai részvételével rendezett elődöntős formátumú játékot a kispestiek nyerték.

1982287_1501741136552734_5992992668520404882_n

A versenyt követően a végső győztes Lengyel Béla értékelte a maratont

– Milyen volt kívülről figyelni az egykori NB I-es játékosok versengését?
– Jó volt látni őket footgolfozni. Volt, aki most próbálta először a sportágat, és azt kell hogy mondjam, nem vallottak szégyent, sőt, volt aki kifejezetten tetszetősen játszott.

– Milyen versenyre számítottál és mit kaptál ettől a maratontól?
– Tudtam, hogy nehéz lesz, hiszen egy hete még Olaszországban egy háromnapos versenyen vettem részt, ahol nagyon elfáradtam mind testben, mind pedig fejben. Mindezek által nem volt időm rápihenni az újabb versenyre. Úgy gondolom, hogy ilyen versenyekből kellene több, hiszem, hogy az ilyen több napos megmérettetések kiválóan szolgálják a fejlődést. Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy sokaknak csak egy-egy nap fér bele, és ezáltal két részre oszlana az amúgy sem túl nagy magyar footgolf mezőny. A jövőt mindenképpen az ilyen versenyekben látom.

– Kalauzolj el bennünket, mesélj önmagáról a pályán megéltekről…
– Az első nap inkább vitorlázni lett volna kedvem, mint footgolfozni, de tudjuk, hogy a szél és az időjárási viszonyok ehhez a sportághoz hozzátartoznak. Így szeretjük, így is szoktuk meg. A hangulat rég nem látott kereteket öltött, felszabadultan játszó és helyenként a humort sem nélkülöző versenyzőkkel. A versen előtt az volt a terv, hogy az élbolyban végezzek. Ez olyannyira jól sikerült, hogy vezető pozícióban zártam, így a második napra a taktika “nagyon egyszerű volt”, az élen kellett maradnom. Végül nagyon nagy versenyt futottunk Simonyi Gáborral, aki nagyon jó napot fogott ki és behozta a hátrányár. Gyakorlatilag fej-fej mellett fordultunk az utolsó 9 lyukra. A végjáték olyan volt, mint egy hullámvasút, hátrányba kerültem két rúgással, de az utolsó 4 lyukon vetélytársam hibázott, ezt pedig sikerült kihasználnom és 54+9 szakaszon egy rúgással kevesebből értem célba. Nagyon fáradt, és egyben boldog pillanat volt a célba érés. Nagyon jó verseny volt, remélem, még sok ilyenben lesz részem. Szeretném megköszönni mindent a csapatomnak, a rendezőknek és mindenkinek aki gondolt rám, vagy szurkolt valamilyen formában a hétvégén. Továbbá azt, hogy a családom megint velem volt.