Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Morata rekordösszegért írt alá új klubjához! – hivatalos

Mint arról korábban a FociClub.hu is beszámolt róla Alváro Morata a Real Madrid spanyol támadója ismételten elhagyja a királyi gárdát és ezúttal a Premier League-ben folytatja pályafutását.

1500656930756

A Premier League címvédője Chelsea együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy Alváro Morata sikeresen átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és ötéves szerződést kötött a londoni kékkel. A 24 esztendős támadó minden idők legdrágább spanyol játékosa lett, ugyanis a Chelsea közel 80 milliót fizetett érte a Real Madridnak.

Morata az Atletico Madridban nevelkedett majd a városi rivális Real Madridhoz került, ahol 2010-ben bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is. 2010 és 2014 között összesen 52 mérkőzésen lépett pályára a királyi gárdában, de csupán 11 alkalommal volt eredményes. 2014. júliusában a Juventus közel 20 millióért szerződtette és két szezonja során 93 mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra és ezalatt 27 alkalommal volt eredményes. Az előző szezonban a Real Madrid élt opciós jogával és visszavásárolta a spanyol támadót 30 millió euróért. A madridiaknál azonban hiába szerzett fontos gólokat Zidane többnyire csak kiegészítő emberként számolt a remek képességű támadóval 43 mérkőzésen szerzett 20 gólja is kevésnek bizonyult, hogy a kezdőbe kerüljön. Így a 24 esztendős spanyol válogatott támadó a távozás mellett döntött és a Chelsea ajánlatát fogadta el. A játékos iránt a Manchester United és az AC Milan is komoly érdeklődést mutatott. A londoniak egyébként már tavaly is szerették volna a spanyol támadót leigazolni.

További legfrisebb átigazolási híreinket itt találhatják meg (KATT)

Angol focis hírekért (KATT) illetve spanyol focis hírekért (KATT)

Kép forrása: Chelsea hivatalos oldala

O.G.