Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Hozta a kötelezőt Svédország, a címvédő nehezen nyert

Az utolsó előtti kört játszott a csoportmeccsek során a B. jelű kvartettben. Pia Sundhage csapata magabiztosan nyert, míg Steffi Jones együttese szenvedve verte az olaszokat.

20264949_1504017349655447_7947186207885946764_n

Nagy lépést tettek a svédek a negyeddöntő felé, miután az első körben meglepetést okozó oroszokat magabiztos játékkal győzték le. Végig nagy fölényben futballoztak a skandinávok, amit nem sokáig tudtak kivédekezni az oroszok, igaz, közel húsz perc kellett, hogy feltörjék a védelmüket a „háromkoronások”. Ekkor Eriksson beadását Schelin váltotta gólra, és bár a folytatásban is nyomás alatt tartotta ellenfelét Sundhage együttese, mindössze a második félidő elején sikerült újabb gólt szerezniük Blackstenius révén. A hajrában tovább nőhetett volna az északiak előnye, de Scherbak bravúrokkal tartotta meccsben övéit. Ezzel a sikerrel alighanem már várhatja az egyenes kieséses szakaszt a svéd válogatott.

Svédország – Oroszország 2-0 (1-0)
G.: Schelin (22.), Blackstenius (51.)

https://www.youtube.com/watch?v=1m8IFxNdCGM

2487372_UltraWide

A négyes másik összecsapásán ugyan kötelezőnek mondható sikert aratott a német válogatott, de közel sem volt sétagalopp az olaszok elleni összecsapás, mint arra sokan számítottak, mert bár mezőnyben, és a kísérletek számában is ellenfele fölé nőtt az Eb-címvédő, az olaszok a második félidő derekáig tartották magukat, mi több a szünetre döntetlennel mentek. Aztán következett a 67. perc: Stracchi szabálytalanságát követően tizenegyeshez jutott a Nationalelf, melyet Peter váltott gólra, majd nem sokkal később Bartoli második sárgájával mehetett zuhanyozni, onnantól kezdve nem volt kérdés, melyik együttes nyer, csak a különbség. Az állás azonban nem változott, így a németek is nagy lépést tettek a legjobb nyolc közé kerüléséért, míg a taljánok számára véget ért a torna.

Németország – Olaszország 2-1 (1-1)
G.: Henning (19.), Peter (67., 11-esből) ill.: Mauro (29.)

A csoport állása:

1. Svédország 4 p. (3-1), 2. Németország 4 p. (3-2), 3. Oroszország 1 p., 4. Olaszország 0 p.

Gavalovits Sándor