Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Az Arsenalba mehet a középpályás? – Sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az Arsenalnál még mindig téma az FC Barcelona braziljának, Rafinhának a szerződtetése.

(Kép: marca.com)

A  spanyol Marca című sportnapilap beszámolói szerint az Arsenal komolyan fontolgatja Rafinha szerződtetését. A madridi székhelyű lapnál megemlítik, hogy a katalánokkal korábban összeboronált Hector Bellerín kapcsán Rafinha neve már korábban is felvetődött Londonban, mondván a brazilt a spanyol jobbhátvédért cserébe kérték volna az “ágyúsok”. Annak ellenére, hogy Nelson Semedo megszerzésével a Barca megtalálta a védelem jobb oldalára a megfelelőnek tűnő játékost, Bellerin pedig maradt Arséne Wenger együttesénél, a Rafinha és az Arsenal házasságáról szóló hírek újra felélénkülni látszanak.

Hogy mi szólhat a technikás játékos angliai szerződése mellett? – Természetesen a több játékidő, erre hivatkoznak angliai források is, mint például a Sky Sports. A Barcánál nevelkedő játékos célja bekerülni a brazil válogatott 2018-as oroszországi vb-keretébe, ehhez azonban állandó játéklehetőségre lenne szükség, Rafinha helyzete kapcsán pedig kérdéses, hogy Ernesto Valverdénél mennyi játékidő jutna a brazilnak.

A fentebb említett Marcánál még azt is hozzáteszik, hogy a Barca vélhetően 30 millió euró körüli összeget kérne a 24 esztendős játékosért, aki jelenleg sérüléssel küszködik, és  egyébként el sem utazott a társakkal a csapat amerikai túrájára, mindez pedig további okot adhat a találgatásokra.