Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Ez a Derbi más lesz – előzetes

Elhullottak kupacsapataink Európában egy kivétellel, így aztán ismét csak a hazai pontvadászatra koncentrálhatnak, amely a hétvégén újra Derbit hoz.

tabor_at629

Nem lesz nyugodt napja Roderick Duchateletnek vasárnap. – fotó: nso.hu

Keserű valóság lett július harmadik hete is nemzetközi szinten. A Honvéd és a Ferencváros is búcsúzott Európától (a Vasas két héttel ezelőtt megtette már). Mindössze a Videoton maradt állva, de kemény párharc elé néznek a fehérváriak. Maradt tehát a honi bajnokság. Más ez a második forduló így, hogy megint beárazták csapatainkat nemzetközi szinten. Ami biztos, hogy a bajnokság olyan Derbivel folytatódik a kánikula közepette, ahol nemcsak az idő lesz forró, de a hangulat is annak ígérkezik, köszönhetően a néhány hete tartó szurkolók kontra tulajdonos harcnak. Vagy nevezzük már háborúnak? Mint tudott, a belga üzletember megváltoztatta a futballklub címerét, ami miatt nemcsak a drukkerek, de az anyaegyesület is élesen bírálta, mi több, jogi lépéseket helyezett kilátásba. Egy hete már láttuk, hallottuk, miként reagáltak az ultrák, akik a Ferencváros elleni összecsapáson újra kieresztik hangjukat, alighanem újabb tetemes MLSZ-számláért cserébe. Ami a találkozót magát illeti, nagy kérdés, hogy az ezer sebből vérző ferencvárosiak mennyire tudják összekapni magukat a IV. kerületi látogatásra, merthogy nincs könnyű helyzetben Thomas Doll, az nem kérdés. A Midtjylland elleni visszavágón is mindössze tizenhárom bevethető játékosa volt, ami viszont a hétvégére sem ígér sok jót. Az Újpest kerete jelentősen átalakult nyáron, viszont akik érkeztek, korántsem nevezhetők kutyaütőnek, legalábbis magyar szinten. S éppen ezt a sérüléshullámot lovagolhatja meg a lila-fehér társaság.

Rangadót rendeznek a Bozsik stadionban, ahová a pályaválasztói jog felcserélése következtében a DVTK látogat. Mindkét együttes egyaránt két gólos sikerrel indította a bajnokságot, kérdés, a nemzetközi kiesés mennyire fogta meg a Honvédot. Könnyed mérkőzésre semmiképp sem számíthat egyik fél sem, viszont a DVTK előnyére válhat, hogy nem kellett hét közben futballoznia, így készülhetett a hétvégére. Sérült csak a kispestieknél akad Ikenne-King személyében. Még az első fordulóban, a Haladás elleni meccs elején kellett kényszerűségből lecserélni, és biztos, hogy jó időre elveszítették őt a fővárosiak.

Házirangadó Felcsúton? Sokadszor is összejött, hiszen a Videoton stadionjának felújítása miatt Felcsúton játssza hazai meccseit, s bár most a PAFC lesz a pályaválasztó. Az a PAFC, amelynek keretében egyre kevesebb akadémista található meg, s inkább a szakmai szemmel nagy testvér Videoton politikáját követi. Meglepetésre döntetlent játszott legutóbb mindkét együttes, de míg a Videoton a kellemetlen fajtából, addig a Puskás AFC a kellemesebbikből. Egymás ellen csak a győzelmet várják el, de aligha lehet oka az elégedettségre Marko Nikolicsnak. Merthogy a hét közben győzelem helyett mindössze 1-1-et játszott észt ellenfelével, ami nem lesz elég a következő körben.

A jól elkapott rajtot követően a Paks ellen is győzelemben reménykedik a Mezőkövesd. A matyóföldiek a Debrecen otthonából vitték haza a pontokat egy hete, míg a tolnaiak az Újpest ellen remiztek múlt hétvégén. A sárga-kékek dolgát nehezíti, hogy Tóth Bence eltiltás miatt nem léphet pályára, viszont nélküle is jól muzsikált a kövesdi társaság, amire alapozhatnak ezúttal is.

Két csalódott együttes feszül egymásnak Sopronban, ahol a Haladás fogadja a Debrecent. A szombathelyiek a Honvéd otthonában szenvedtek kétgólos vereséget, míg a hétszeres bajnok Loki hazai környezetben kapott ki a Mezőkövesdtől. Azt nem lehet mondani, hogy egyik csapat sem támaszkodna bátran a fiatalokra, hiszen Mészöly Gézáról köztudott, hogy szívesen dobja mélyvízbe az ifi korúakat, míg Herczeg András is bizalmat szavaz a debreceni kötődésű labdarúgóknak, a fiataloknak is. Ezúttal viszont a rutinos játékosokon a sor, hogy valami váratlan húzással meglepjék ellenfelüket. De vajon ki lesz a nyerőember szombat este?

Újonchoz látogat a Vasas, amely legutóbb beleszaladt a késbe a Diósgyőr ellen, most a bajnokságot meglepetéssel indító Balmazújvároshoz látogatnak az angyalföldiek. A hajdúságiak a Videoton elleni pontszerzéssel indították a bajnokságot, ám ha a Vasas nem akar beragadni már a bajnokság elején, mindenképpen nyerniük kell idegenben. De nem lesz egyszerű dolguk, mert az Újváros masszív csapatként, megerősítve várja az angyalföldieket, akik ráadásul újabb védőjüket vesztették el, miután Debreceni András Győrbe igazolt, ugyanakkor Vít Benes megkapta a zöld jelzést, tehát már a hétvégén is pályára léphet.

A program:
július 22., szombat
18.00 Honvéd – DVTK – tv.: M4 Sport
Bozsik stadion, vezeti: Solymosi Péter

18.00 Mezőkövesd – Paks – stream: m4sport.hu
Mezőkövesd, vezeti: Szabó Zsolt

20.30 Haladás – Debrecen – tv.: Duna World
Sopron, vezeti: Berke Balázs

július 23., vasárnap 
18.00 Balmazújváros – Vasas – stream: m4sport.hu
Balmazújváros, vezeti: Andó-Szabó Sándor

18.00 Puskás AFC – Videoton – stream: m4sport.hu
Pancho Aréna, vezeti: Farkas Ádám

18.00 Újpest – Ferencváros – tv.: Duna World
Szusza stadion, vezeti: Iványi Zoltán

A bajnokság állása:

nb1tab

Gavalovits Sándor