Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Svájci siker, francia remi

Javított eddigi mérlegén Svájc, amely ezzel nyílttá tette a C jelű csoportot, merthogy a franciák nem bírtak Ausztriával. Izland elbúcsúzott a tornától.

islsui

Pedig még vezetett is a szigetországi együttes, ám a svájciak végül a második játékrész elején fordított, s tett egy aprócska lépést a továbbjutás felé, amely az utolsó körben dől majd el. Laura Dickenmann és társai bő félóra elteltével kerültek hátrányba Fridriksdottir találatával, de az első játékrész hajrájában Dickenmann révén egalizáltak. A második félidőben hat perc sem kellett, máris a helvéteknél volt az előny. Ramona Bachmann góljával fordított a piros-fehér alakulat, amely egészen a lefújásig megőrizte soványka vezetését.

Izland – Svájc 1-2 (1-1)
G.: Fredriksdottir (33.) ill.: Dickenmann (43.), Bachmann (51.)

https://youtu.be/oqcpo8OSaT0

fraaut

A csoport másik összecsapásán az esélyesebbnek tartott franciák mindössze döntetlenre voltak képesek Ausztria legjobbjai ellen. Az osztrákok szerezték meg a vezetést az első félóra végéhez közeledve, majd a második elején Amandine Henry egyenlített. Ezzel a döntetlennel mindkét csapat elégedett lehet, mert így saját kezükben van a sorsuk, bár a franciákra vár egy nem éppen sétagaloppnak tűnő összecsapás Svájc ellen, míg az osztrákok Izland ellen harcolhatják ki a továbbjutást. Ezzel az is eldőlt, hogy az északiak búcsúznak a tornától.

Franciaország – Ausztria 1-1 (0-1)
G.: Henry (51.) ill.: Makas (27.)

https://www.youtube.com/watch?v=E7iXSbW3N3w

https://www.youtube.com/watch?v=QZn6QuO8how

A csoport állása:

1. Ausztria 4 p. (2-1), 2. Franciaország 4 p. (2-1), 3. Svájc 3 p. (2-2), 4. Izland 0 p. (1-3)

Gavalovits Sándor