Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Kiesett a címvédő, Jamaika újra a döntőben! – videóval

Ma hajnalban lejátszották az észak-, közép-amerikai és karibi térség kontinens szintű viadalának második elődöntőjét is. Borult a papírforma, ugyanis a legutóbbi döntősök párharcát elbukta Mexikó, az idei fináléban pedig a legutóbbi ezüstérmes, azaz Jamaika lesz USA ellenfele! Jamaika ezzel együtt rekorder lett, ugyanis először győzte le Mexikót, és újra nekifuthat a Gold Cup megnyerésének!

Mexico+v+Jamaica+Semifinal+2017+CONCACAF+Gold+s0JEr-rnjJJlLawrence (közepén) döntötte el a meccset, és írt történelmet válogatottja számára (forrás: zimbio.com)

Ma hajnalban már a Gold Cup idei elődöntőjében megismétlődött a két évvel ezelőtti finálé, azaz a címvédő Mexikó csapott össze Jamaika válogatottjával.

Mexikó mezőnyben végig fölényben tudott játszani a jamaikaiakkal szemben, ám a félelmek lényegében a lefújásig ugyannyi kapura tartó lehetőségük volt.

Az idő előrehaladtával egyre kiélezettebb lett a csata, hiszen nagyon úgy festett, a rendes játékidőben gól nem születik, ahogy ezáltal döntés sem. Ennek ellenére azonban a hajrában mégiscsak eldőlt, ki lesz USA ellenfelek az idei döntőben! A 88. minutumban Jamaika szabadrúgását Lawrence vágta be nagyszerűen, ezzel kiejtve a címvédőt, s egyben történelmet írva, ugyanis a mexikóiakat eddig még sosem győztek le a jamaikaiak (0-1)!

Mexico+v+Jamaica+Semifinal+2017+CONCACAF+Gold+7MxVUyewmp4lA címvédő Mexikó elcsúszott az elődöntőben (forrás: zimbio.com)

A vége tehát egy kiélezett meccsen 1-0 Jamaika számára a címvédő ellen, így a legutóbbi döntős zsinórban másodjára is bent van a a fináléban, ezúttal pedig az állandó házigazda Egyesült Államok ellen futhat neki a végső győzelem megszerzésének.

Jamaika a 7-szer végső győztes, egyben rekordbajnok Mexikó kiejtésével második döntőjére készülhet, és az eddigi egy ezüst- (2015), valamint egy bronzérem (1993), és negyedik hely (1998) mellé először gyűjtheti be az aranyat. Ez utóbbi nem feltétlen lesz könnyű feladat, bár amit eddig a tornán mutatták a jamaikaiak, az elég meggyőző volt, akár egy nagyon izgalmas döntő is összejöhet USA ellen a 14. Gold Cup-on!

GOLD CUP, USA • 2. ELŐDÖNTŐ
Mexikó – Jamaika • 0-1 (0-0)
Helyszín: Rose Bowl, Pasadena
Gólszerzők: – , ill. Lawrence (88.)

https://youtu.be/yjclunheuVs


A döntőben
Július 27., 03:30, csütörtök • Amerikai Egyesült Államok – Jamaika

A csütörtökön hajnalban megrendezendő döntőről is természetesen beszámolunk!

Nagy Dávid