Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool nagy kiszemeltje, avagy ki is az a Naby Keita?

Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hírek szerint rendkívül komoly ajánlatokkal bombázza a Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipziget annak érdekében, hogy megszerezze Naby Keita játékjogát. A lipcsei együttes azonban hajthatatlan, s nem hajlandó megválni egyik legjobbjától, legalábbis eddig úgy tűnik. No, de nézzük, ki is az a Naby Keita

236068-1-750x410

Naby Keita mindössze 18 esztendősen vált profi labdarúgóvá, a francia másodosztályban szereplő Istres színeiben. Az ifjú guineai középpályás a 2013/2014-es idény közepén mutatkozhatott be a klub legjobbjai között, méghozzá nem is akár hogyan, hiszen rögtön első bajnoki meccsén gólt és gólpasszt jegyzett. A kezdetektől fogva alapembernek számított, 23 bajnoki találkozón pedig 4 találatig jutott illetve 7 gólpasszt osztott ki társai között. 

letöltés

A 2014-es átigazolási időszak folyamán rögtön csapatot és egyben országot is válhatott, hiszen 1,5 millió euró ellenében leigazolta a Red Bull Salzburg. Az osztrák klubfutball egyeduralkodójának számító Salzburgban két szezont húzott le Naby Keita, ahol természetesen sikeres éveket töltött el, mind saját karrierje, mind pedig a trófeák tekintetében. Salzburgban összesen minden frontot egybe véve 81 mérkőzésen jutott szóhoz, melyek során 20 alkalommal volt eredményes illetve 11 gólpasszt osztott ki társai között.   

ไลป์ซิก-ดับฝันหงส์แดง-ลิเวอร์พูล-เคอิต้า-กี่บาทก็ไม่ขาย-800x445

A 2016-os nyári transzfer piac során ismét új ösvényre léphetett Naby Keita, hiszen ekkor 15 millió euró ellenében szerződtette a Bundesliga abszolút újonc csapata, azaz az RB Leipzig. Az első pár mérkőzésen leginkább csereként kapott lehetőséget újdonsült csapatában, majd idővel stabil kezdőjátékossá vált. A lipcsei gárda színeiben az előző szezon folyamán 31 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, melyek során 8 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját illetve ugyan ennyi gólpasszt osztott ki társai között. 

Németh Boldizsár