Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zártkapu a liláknak

A hétvégi derbi meghozta a várt zárt kaput… Az előző héten már megfenyítették az újpesti szurkolókat, hogy ha nem tudnak viselkedni, egy hazai bajnokijukat zárt kapuk mögött rendezik. Pont a derbi következett következő meccsként, s általában egy Újpest-Fradi még a békés időkben is büntetésekkel fűszerezett szokott lenni. Most az új címer miatt is tüntettek a drukkerek, illetve amikor a Fradista színes bőrű játékosoknál volt a labda még huhogtak is a szurkolók, így várható volt a retorzió. (a színes bőrű játékosok elleni huhogás már azért is érdekes, hiszen a lila-fehérek keretében is található három)

ujpest facebookÚjpest Facebook

„A FEB az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet meccsrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, rasszista megnyilvánulásért (több alkalommal is »huhogtak« az ellenfél színes bőrű játékosának labdaérintésénél), valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 600 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli zárt mérkőzésrendezést egy soron következő hazai NB I-es bajnokira. A FEB az FTC-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – olvasható az MLSZ közleményében.

Az Újpest játékoskeretét érintő változás, hogy az utóbbi időben kevesebb szerepet kapó Mihajlo Perovics Szerbiába szerződött a Vozdovac együtteséhez. Az NB I-ben összesen 29 meccsen 8 gólig jutott két és fél év alatt, pedig többször megmutatta, hogy tud futballozni, de sokszor sérült volt. A nyári keretátalakításnak ő is áldozatul vált, s hiába tréningezett még az előző héten is a lila-fehéreknél, végül távozott.

Egyéb élvonalbeli büntetések:

– A FEB a Honvéd–Diósgyőr találkozóval kapcsolatban a Honvédot mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről tárgy játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a játékvezetők szidalmazása) 200 000 Ft, míg a Diósgyőrt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– Kecskés Tamás (Paks) és Nagy Gergő (Honvéd) 1-1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Endrődi Dávid