Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Fantasztikus osztrák bemutatkozás; a franciák megmenekültek – videóval

A hollandiai női Európa-bajnokságon a C-csoport küzdelmei is lezárultak, ráadásul elég nagy izgalmak közepette! A franciák majdnem kizúgtak a svájciakkal szemben, míg Ausztria simán biztosítta be továbbjutását, úgy, hogy az osztrákok először vesznek részt Eb-n, és veretlenül zártak a csoport élén!

IMG_20170726_225921Végül csak megmenekültek a franciák (forrás: twitter.com/UEFAWomensEuro)

A sokkal esélyesebbnek tartott franciák fontos meccset vívtak az utolsó körben a női Eb C-csoportjában Svájc ellen. A meglepetés nagyon érett, vagyis úgy tűnt végbe is megy, ugyanis Perriset kiállítását követően az emberelőnybe kerülő Svájc szinte azonnal, a következő percben vezetést szerzett. Crnogorcevic volt a svájci gól szerzője fejjel, válogatottja előnye pedig úgy tűnt, kitart a meccs végéig, s ők továbbmennek, ezzel pedig a franciák kiesnek. Viszont Franciaország számára egy iksz is elég volt ahhoz, hogy bejusson a negyeddöntőbe, végül pedig a 76. minutumban Abily nagyszerű, szabadrúgásból szerzett pontmentő találata minden tekintetben megmentő is volt a franciák számára! A vége tehát 1-1 lett, a svájciak nem tudtak csodát tenni, csak majdnem, így pedig a franciák jutottak tovább Svájc helyett, és játszhatnak az elődöntőbe jutásért.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA • C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svájc – Franciaország • 1-1 (1-0)
Helyszín: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gólszerzők: Crnogorcevic (19.), ill. Abily (76.)
Kiállítás: – , ill. Perriset (18.)

https://youtu.be/MmFyd9GaW-g


IMG_20170726_225915Erzinger tette fel a pontot az i-re, az osztrákok elsőre simán jutottak a 8 közé! (forrás: twitter.com/UEFAWomensEuro)

A csoport másik meccsén a már kiesett izlandiak Ausztria ellen léptek pályára. Az osztrákok jó eséllyel indultak a továbbjutásra, egyben arra, hogy első helyen kerüljenek be a legjobb 8 közé. Ausztria hölgyeinek igazából csak magukra kellett figyelniük, ugyanis győzelmük esetén mindenképp továbbjutással számolhattak rögtön az első Eb-szereplésük alkalmával.

A meglepő az volt talán, hogy az összesen 29 lövést leadó Ausztria 16 kaput eltaláló próbálkozásából “csak” 3 gól született. Az izlandiak 10-szer ellőtték a meccsen a labdát, de a puskaporukat is, hiszen egyszer sem találtak kaput. Az első félidő hajrájához közeledve, valamint Zadrazil volt eredményes, majd a félidő legvége előtt Burger az első gólszerző kiszolgálása után talált be, így az osztrákok megnyugtató körülmények között mehettek a 2-0-s előny tudatában pihenni. Hogy legyen lezárása is a sztorinak osztrák részről, még betalált a 90. percben Enzinger, ezzel pedig felkerült a pont az i-re. Ausztria 3-0-s sikere csoportelsőként ért továbbjutást, míg Izland pont nélkül zárta a 12. női kontinensviadalt Hollandiában.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA • C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Izland – Ausztria • 0-3 (0-2)
Helyszín: Sparta Stadion, Rotterdam
Gólszerzők: – , ill. Zadrazil (36.), Burger (44.), Enzinger (90.)


A C-csoport végeredménye

IMG_20170726_230954

Nagy Dávid