Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Balotelli gól és magyaros meccsek! – eredmények

Szerda este lejátszották a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének összes hátramaradt mérkőzését a keddi játéknapot követően. Mario Balotelli gólt lőtt, csapata pedig szép gesztussal tisztelgett az Ajax tragikus sorsú fiatalja előtt. Mindeközben négy csapatban is honfitársainkért szoríthattunk.

FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE QUALIFICATION

A kazah Asztana és a lengyel bajnok Legia Warszawa összecsapásán két honfitársunknak is szoríthatunk. Kleinheisler László és Nagy Dominik is a kezdőben kapott helyet csapatában, előbbi pedig gólpasszal vette ki részét csapata 3:1-es sikeréből, mellyel a kazahok némi meglepetésre nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Kleinheisler 80, Nagy pedig 62 percet töltött a pályán. A nem bajnokok ágán Kádár Tamás révén voltunk érdekeltek, a magyar védő végig a pályán volt a Dinamo Kijev csapatában, mely 3:1-re múlta felül svájci riválisát a párharc első meccsén. Az előző körben a Budapest Honvédot búcsúztató Hapoel Beer-Seva kétgólos előnnyel várhatja a Ludogorets elleni visszavágót. Korhut Mihály kezdőként játszotta végig a meccset.

Továbbá a Nice nagyon szép gesztust gyakorolt az Ajax felé, a francia klub játékosai “Maradj erős Appia” feliratú pólóban melegítettek a meccs előtt, üzenve ezzel a tragikus sorsú Abdelhak Nourinak. A mérkőzésen Balotelli betalált, ám a végén az Ajax örülhetett jobban az idegenbéli iksznek. Az FC Bruges és az Istanbul Basaksehir gólpátbajt rendezett, a szlovén és a román bajnok hazai pályán nyert szűkösen. Nem bírt hazai pályán norvég ellenfelével a Celtic, ahogyan az osztrák Salzburg sem a Rijaka legjobbjaival.

Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör, odavágók

Bajnokok ága

FK Asztana (kazah) – Legia Warszawa (lengyel) 3:1 (Kabananga 36., Maevszkij 45., Twumasi 94., ill. Sadiku 79.)
Celtic (skót) – Rosenborg (norvég) 0:0
Viitorul (román) – APOEL (ciprusi) 1:0 (Ganea 75.)
Red Bull Salzburg (osztrák) – HNK Rijeka (horvát) 1:1 (Hvang Hi Csan 49., ill. Gavranovic 30.)
Hapoel Beer-Seva (izraeli) – Ludogorec (bolgár) 2:0 (Nwakaeme 19., Ohana 79.)
NK Maribor (szlovén) – FH (izlandi) 1:0 (Tavares 54.)

Nem bajnokok ága

Nice (francia) – Ajax (holland) 1:1 (Balotelli 32., ill. Van de Beek 49.)
FC Bruges (belga) – Istanbul Basaksehir (török) 3:3 (Bonaventure 6., Denswil 16., 79. ill. Mossoro 59., 74., Elia 64.)
Dinamo Kijev (ukrán) – Young Boys (svájci) 3:1 (Jarmolenko 15., Mbokani 34., Harmas 93., ill. Fassnacht 91.)

A keddi játéknap eredményeiért KATT