Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Az angolok hibátlanok maradtak, a skótok épphogy kiestek! – videóval

Tegnap este befejeződtek a 12. női labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének küzdelmei, ezzel együtt tehát kialakult a negyeddöntő mezőnye is. A skótok győztek, mégsem volt elég csak a spanyolok pontszámának beéréséhez a hispánok elleni siker. Ezzel egyidejűleg pedig az angolok maradtak száz százalékosak, és nyerték meg magabiztosan csoportjukat lenyomva a portugál hölgyeket is.

IMG_20170728_031649Az angolok óriási sikert könyvelhettek el (forrás: twitter.com/WomensEuro2017)

Az angolok folytaták remeklésüket Hollandiában, ahol a női Eb D-csoportjában már a második körben bebiztosították továbbjutásukat.

Korai góllal került előnybe Anglia Duggant révén, aki a 7. percben a hibázó Morais kapus fölött lőtte be a labdát távolról a félszázadik válogatott meccsén (0-1)! Tíz perccel ezután jött viszont az egyenlítés! Elsőre még kivágták Silva betett labdáját, de másodjára az megtalálta Mendest, utóbbi pedig közelről talált be. Anglia először kapott gólt az idei Eb-n (1-1)! A szünetig mindkét válogatott 1-1 alkalommal találta el a kaput, s mindkét ilyen lövésből gól is lett, ráadásul mezőnyben is eléggé kiegyenlített volt a játék.

A második félidőben az angolok eggyel többször találták el a kaput, míg a portugálok újból egyszer. Ami még fontosabb, esett egy mindent eldöntő gól is a találkozón, melyet az angolok szereztek, ezzel pedig a háromoroszlánosok hibátlanul zárták a csoportot! A fordulás után kevéssel Parris talált be egy nagyszerű kiugratás, és a védői lerázását követően, végül pedig ezzel került fel a pont az i-re (1-2)!

Globálisan nézve férfiaknál, és nőknél egyaránt azt mondhatjuk, hogy Anglia óriási sikert könyvelhetett el, ugyanis 1982 óta először fordult az elő az ország válogatottjával, hogy száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább egy nagy torna csoportköréből! Így hát megsüvegelendő az angol hölgyek teljesítménye, akik győzelme a portugálok számára pedig kiesést jelentett.

Portugália – Anglia • 1-2 (1-1)
Helyszín: Willem II Stadion, Tilburg
Gólszerzők: Mendes (17.), ill. Duggan (7.), Parris (48.)

https://youtu.be/95OP91_j4Vg


Ezzel egyidőben a csoport másik meccsén a skótok a spanyolokkal meccseltek. Skócia számára a papírformát tekintve eléggé irreálisnak tűnt egy esetleges győzelem megszerzése, ám ez az első félidő hajrájában felülíródott, hiszen Weir betalált, végül pedig ezzel egyben nyertek is a skótok, ráadásul egy elképesztő találattal! Sikerükkel pontszámban beérték a spanyolokat, de a spanyol-skót-portugál 3-3 pontos trió minitabellája alapján Skócia lemaradt a továbbjutásról, hiszen Spanyolország gólkülönbsége volt az említett három válogatott közül a legjobb. Így hát az ibériai válogatott számára elég volt egy győzelem az egész csoportkör alatt, hogy negyeddöntőbe kerüljön!

Skócia – Spanyolország • 1-0 (1-0)
Helyszín: Stadion De Adelaarshors, Deventer
Gólszerzők: Weir (42.), ill.

https://youtu.be/H8KtKk1UttQ


A D-csoport végeredménye

IMG_20170728_094054


A csoportkör tehát lezárult a hollandiai női Eb-n, így tehát kialakult a negyeddöntős mezőny! A kieséses szakaszban elsőként a házigazda lép pályára Svédország ellen, majd még szombat este, német – dán párharcot is rendeznek.

A negyeddöntők másik játéknapján az elképesztően debütáló Ausztria a csupán 3 ponttal továbblépő spanyolokkal meccsel, majd következik a Franciaország – Anglia csúcsrangadó!

Mi természetesen a továbbiakban is beszámolunk a női labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseiről!

A negyeddöntők párosításai
Július 28., szombat, 18:00 • Hollandia – Svédország (ÉLŐ – Eurosport 1)
Július 28., szombat, 20:45 • Németország – Dánia (ÉLŐ – Eurosport 1)

Július 29., vasárnap, 18:00 • Ausztria – Spanyolország (ÉLŐ – Eurosport 1)
Július 29., vasárnap, 20:45 • Franciaország – Anglia (ÉLŐ – Eurosport 1)

Nagy Dávid