Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Elhalasztva a német – dán negyeddöntő

A heves esőzések miatt a rotterdami pálya eléggé alkalmatlanná vált a 12. női Eb-n arra, hogy azon lebonyolításák a mára kiírt Németország – Dánia találkozót. A hollandiai Európa-bajnokság második negyeddöntője eredetileg 20:45-kor vette volna kezdetét, de még egy órával az eredetileg tervezett kezdőrúgást követően sem javultak a körülmények.

og-default (2)A női Eb második negyeddöntőjére a rossz időjárási körülmények miatt holnap kerül sor Németország és Dánia között (forrás: uefa.com)

A Hollandiában zajló női Európa-bajnokság második negyeddöntőjét elhalasztották, az elsőről pedig itt olvashatnak. Először az UEFA úgy határozott, hogy a heves esőzés ellenére, és a pályamunkások nagy igyekezete miatt – s talán bízva az égiekben -, később ugyan, de még ma lejátsszák. Ez végül nem sikerült, s a 20:45-ös eredeti kezdés után 21:50-kor sem tudták elkezdeni a játékot a hölgyek. Fél 10-kor másodjára is kimentek melegíteni a két válogatott tagjai, ám nem jártak sok sikerrel, a labda többnyire megakadt, passzolgatni sem lehetett, bár a németek lelkesen próbálkoztak, míg ezt megelőzően a pálya szélén a riporter hölgyek bokáig érő vízben, mezítláb, esernyővel a fejük fölött igyekeztek felvezetni a találkozót a helyszínen.

A mellékelt twitter-bejegyzések talán többet mondanak minden szónál, ami a ma esti rotterdami állapotokat illeti:

https://twitter.com/WoSoComps/status/891383623433293825?s=09

https://twitter.com/WSUasa/status/891379440474894338?s=09

https://twitter.com/e_jackson21/status/891364940690468864

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az UEFA holnapra rakta át a meccset, de később várhatunk további információkat a pontos időpontot illetően az Európai Labdarúgó-szövetségtől. Amikor kiderül a holnapi kezdés pontos időpontja, azonnal frissítjük cikkünket!

UPDATE: Holnap 12 órától pótolják a Németország – Dánia negyeddöntőt, melyről természetesen beszámolunk!

Nagy Dávid