Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Tovább menetel a házigazda, Hollandia már az elődöntőben! – videóval

A Hollandiában zajló 12. női labdarúgó Európa-bajnokság már a negyeddöntőknél jár. Ma kora este a házigazda vívta meg elsőként a legjobb 8 között a meccsét, s egyben folytatta nagyszerű menetelését a svédek ellen!

2489562_w1Martens (balra) adta meg nagyszerű góljával a kezdőlökést a házigazda hollandoknak az elődöntőbe jutáshoz (forrás: uefa.com)

A hollandok a svédekkel meccseltek hazai környezetben a női Európa-bajnokság első negyeddöntőjében. Hollandia mindhárom meccsét megnyerte a csoportban, míg a svédek többek közt a németek dolgát nehezítették meg.

Ezúttal a hollandok nagyszerű szereplése folytatódott, melyhez pazar helyzetekihasználás is párosult. Összesen 2-2 kapura tartó próbálkozást jegyezhettünk fel a meccsen, ebből pedig a házigazda mindkét lehetőséget góllal fejezte be, míg a svédek lenullázódtak!

824253382_13997Martens brilliáns szabadrúgásgóljával szerzett először gólt a svédek ellen Hollandia (forrás: uefa.com)

Elsőként Martens volt eredményes, kinek nagyszerű szabadrúgása akadt be a 33. minutumban! Martens részéről ez a 4. meccsén már a második gólja volt a tornán (1-0)! A 64. percben alakult ki a végeredmény, amikor egy klasszikus kontratámadás végén – melyben részt vett az első találat szerzője is – Midema volt eredményes, első alkalommal a kontinensviadalon (2-0)! A hollandok tehát bejutottak a hazai rendezésű Eb-jük legjobb négyesébe, tehát hamarosan a döntőért is versenybe szállhatnak!

2489585_w1A hollandokon eddig még senki nem tudta keresztül verekedni magát, mégcsak döntetlent érően sem! (forrás: uefa.com)

Hollandia másodjára jutott be Eb-elődöntőbe, ezúttal pedig majd csütörtökön az angolokkal vagy a franciákkal játszhatnak a fináléba kerülésért.

Ma még hátra van egy negyeddöntő, a Németország – Dánia találkozó, melyről szintén beszámolunk!

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA • 1. NEGYEDDÖNTŐ

Hollandia – Svédország • 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadion De Vijverberg, Doetinchem
Gólszerzők: Martens (33.), Miedema (64.), ill.

https://youtu.be/otef3dsipEc

Nagy Dávid