Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balaton kupa: Bronzérmes a női válogatottunk

A sorminta folytatódott, hiszen egy negyedik helyet követően ismét harmadik lett női válogatottunk a balatonfüredi minitornán.

DSC_5309

Többek között Csiszár Henrietta duplájával fordított a magyar válogatott. – fotó: mlsz.hu

Ezúttal a döntőbe jutást tűzte ki célul a nemzeti együttesünk, ám a szerbek elleni pénteki elődöntőben nem sikerült kiharcolni a fináléba kerülést, így jöhetett vasárnap kora délután Románia nemzeti együttese. Markó Edina felforgatta a kezdőcsapatot, hiszen mindössze Tálosi Szabina, Csiszár Henrietta és Rácz Zsófia maradt a pénteki együttesből. A találkozó előtt köszöntötték az immár 125. válogatottságát ünneplő Hummel-Smuczer Angélát, aki így beérte klubtársát, és egyben jó barátnőjét, Pádár Anitát az örökrangsor élén. S ezzel ők ketten tartják a honi abszolút válogatottsági rekordot is. Szép kerek számhoz érkezett tehát az MTK Hungária rutinos középpályása.

DSC_5276

Hummel-Smuczer Angéla is 125-ször ölthette magára a címeres dresszt. – fotó: mlsz.hu

Maga a találkozó a nagy hőség ellenére remekül indult a mieink számára, ám hiába alakított ki mezőnyfölényt a magyar együttes, élni nem tudott az adódó lehetőségekkel. A legnagyobb helyzetet Fenyvesi Evelin, a Ferencváros üdvöskéje hagyta ki, aki alig lőtt mellé a játékrész derekán. A rövid ivószünetet követően élénkült fel először a román csapat, s elsőre nem, második helyzetét viszont kihasználta keleti szomszédunk. Bianca-Marilena lőtt Németh Júlia kapujába. A ráadás perceiben Magyarics Zoé bizonyította, nem véletlenül került be a válogatottba. Egy szép elfutás végén adott középre, csakhogy a védők kivágták a labdát.

A szünetet követően hármas változtatással próbált frissíteni a magyar együttes kapitánya. Markó Edina Szeitl Szilviának, Mosdóczi Evelinnek és Nagy Ágnesnek adott lehetőséget. Jól is jöttek ki a második félidőre a mieink, más kérdés, hogy hiába került ziccerbe Magyarics, majd Mosdóczi is, nem tudtak betalálni. S ahogy az a futballban lenni szokott, büntetett az ellenfél: Obraja Iuliana bombagóllal növelte a vendégek előnyét. Ekkor úgy tűnt, megint csak a negyedik hely jut a magyar válogatottnak a Balaton kupán, viszont játékosaink nem így gondolták, és eleinte csak kisebb lehetőségek alakultak ki, de a hajrában megrázta magát együttesünk, és közel negyedóra alatt megfordította az összecsapást. Csiszár Henrietta, Nagy Ágnes, majd megint Csiszár szerzett gólt. A hajrára már nem nagyon maradt muníciója a sárga mezeseknek, így remek második félidő után végzett harmadik helyen a magyar csapat.

„A csapat nem először mutatta meg, hogy hatalmas szívvel tud küzdeni, és vesztes állásból is képes megfordítani egy meccset. Most is ez történt, ugyanakkor jó lenne, ha megtanulnánk azt is, hogyan lehet megszerezni és megtartani a vezetést a mérkőzés elejétől. Egy döntetlennel és egy győzelemmel zártuk a tornát, két hasznos mérkőzésen vagyunk túl jó ellenfelekkel szemben, így azt gondolom, a hazai rendezésű torna elérte a célját. Persze sok hiba van még a csapat játékában, amit ki kell javítanunk, de ezen dolgozunk, és megyünk tovább az úton.” – fogalmazott Markó Edina a találkozó után.

Magyarország–Románia 3–2 (0–1)

Gól: Csiszár (72., 84.), Nagy (82.), illetve Bianca-Marilena (38.), Iuliana (56.)

Magyarország: Németh Júlia – Tóth Alexandra (Papp Dóra 88.), Tálosi Szabina (Szeitl Szilvia a szünetben), Szabó Viktória, Pinczi Anita, Hummel-Smuczer Angéla (Csányi Diána 63.), Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin, Magyarics Zoé (Kocsán Petra 79.), Rácz Zsófia (Mosdóczi Evelin a szünetben), Nagy Lilla (Nagy Ágnes a szünetben)

Gavalovits Sándor