Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Giovinco duplázott és gólpasszt adott, kiütéssel nyert rangadót a Toronto! – videóval

Rangadóval zárult az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulója. Egy meccs volt már csak hátra ma este ebből a bajnoki körből, melynek utolsó találkozóját Torontóban rendezték meg, ahol a New York City volt a vendégcsapat. A vége nagyon sima hazai győzelem lett, melyben oroszlánrészt vállalt Giovinco – az olasz csatár duplázott, gólpasszt adott, és 50. gólját is meglőtte a ligában!

IMG_20170730_222505Bradley és Giovinco – a Toronto két ikonikus tagja. Utóbbi nagyot játszva duplázott, gólpasszt adott, és 50. MLS-találatát is ma érte el! (forrás: twitter.com/MLS)

Rangadóval ért véget tehát az MLS hétvégi fordulója, ugyanis a keleti éllovas Toronto FC a keleten szintén az élbolyba tartozó New York City együttesét látta vendégül.

Az első játékrészben jobban dominált helyzetek terén a hazai együttes, a labda kicsivel a vendégeknél volt többet. A 33. minutumban a hazaiak egyik ásza, az olasz Sebastian Giovinco szerzett vezetést kanadai csapatának bombasztikus gólt lőve távolról (1-0)! A szünetig már több találat nem esett, de ezzel még korántsem volt vége Giovinco és a hazai csapat parádézásának!

A folytatásban ismét Giovinco volt elsőként eredményes, aki 50. MLS-gólját lőtte meg! Az olasz támadó távoli szabadrúgása akadt be a léc alá a 67. percben (2-0)! A 75. minutumban a hazaiak ismét növelték előnyüket! Ezúttal Altidore volt a gólszerző – az amerikai, friss Gold Cup-győztes csatár tizenegyesből varrta be a labdát a jobb felsőbe (3-0)! A vendégek számára a teljes megsemmisülés a hajrá közeledtével jött el! A 82. minutumban Edwards is betalált, ráadásul az asszisztért a duplázó, és ugye félszázadik MLS-találatát jegyző Giovinco felelt (4-0)! Igaz, legvégül a hosszabbítás során még a City szépíthetett volna büntetőből, de Morález fölé vágta a labdát. A vége kiütéses hazai siker lett, jött a papírforma, de ennél jóval szorosabb rangadóra lehetett számítani. Ma minden összejött a Toronto játékosainak, rekord is született, ahogy azt fentebb említettük Giovinco kapcsán. A hazaiak egyébként nagyszerűen használták ki lehetőségeiket, hiszen 6 kaput elaltaláló lövésükből csak kettő nem ment be!

Sikerével a Toronto megerősítette vezető helyét a Keleti Főcsoportban, míg a New York City ugyanebben a konferenciában maradt a harmadik.

Toronto FC – New York City • 4-0 (1-0)
Helyszín: BMO Field, Toronto
Gólszerzők: Giovinco (33., 67.), Altidore (75. – büntetőből), Edwards (82.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


A hétvége eredményei

IMG_20170730_221223

A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170730_221246

Nyugati Főcsoport

IMG_20170730_221434

A góllövőlista élmezőnye
1. • Nikolics (Chicago Fire) – 16 gól
2. • Villa (New York City) – 14 gól
3. • Accam (Chicago Fire), Torres (Houston Dynamo) – 12 gól

Nagy Dávid