Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kaká bombagólt lőtt, a Dallast otthon ütötték ki – videóval

Sallói varázslatán és csapata Nikolicsék elleni sikerén kívül volt még bőven meccs az észak-amerikai profiliga, azaz az MLS hétvégi fordulójában, melynek egy részét ebben a cikkben olvashatják.

FTATL_0Kaká (középen) bombagólja volt a meccs első találata az Atlanta United – Orlando City bajnokin (forrás: orlandocitysc.com)

Magyar idő szerint már szombat este is rendeztek a hétvégén meccset az MLS-ben – az Atlanta United az Orlando Cityt fogadta. A vendégeknél a Sporting Kansas City-től megszerzett nagyágyú, Dwyer természetesen a kezdőben kapott helyet. Az újdonsült, s egyben a nemzeti csapatban góllal debütált amerikai válogatott labdarúgó találata ezúttal elmaradt, de az Orlando így is eredményes tudott lenni.

Az első játékrész végéhez közeledve a brazil klasszis, Kaká szerzett előnyt csapatának! A zseniális játékos világklasszis mozdulatát láthatta a közönség, miután Larin lelkészítését követően irdatlanul nagy gólt lőtt a vendégek csapatkapitánya távolról (0-1)! A meccs végén Villalba mentette meg a hazaiakat, hiszen a hosszabbítás második percében talált be, míg egyébiránt hazai részről Almiron kétszer is eltalálta a kapufát (1-1). Mindennek tükrében talán igazságos eredménynek tűnhet az atlantai döntetlen.

A csapatok jelenlegi helyezése: Az újonc Atlanta jelenleg az ötödik, míg az Orlando a hetedik a Keleti Főcsoportban.

Atlanta United – Orlando City • 1-1 (0-1)
Helyszín: Bobby Dodd Stadium – 45.006 néző
Gólszerzők: Villalba (90+2.), ill. Kaká (40.)


Már vasárnap hajnalban jártunk, amikor New Yorkban útjára indult a labda. A Red Bulls a Montreal Impact csapatát látta vendégül Harrisonban. A hazaiak könnyen léptek át kanadai ellenfelükön, ugyanis 4-0-ra nyertek! New York-i részről az elképesztő formában játszó Royer duplázott, de betalált az elmúlt szezon gólkirálya, Bradley Wright-Phillips is, valamint Murillo. A hazai csapat az első félidőben csak egy gólt, ám a meccs hajrájában kettőt is szerzett.

A csapatok jelenlegi helyezése: A New York Red Bulls a negyedik keleten az Atlantát előzve egy ponttal, míg a Montreal ugyanitt csak az utolsó előtti, azat a tizedik.

New York Red Bulls – Montreal Impact • 4-0 (2-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 22.251 néző
Gólszerzők: Royer (23. – büntetőből; 89.), Murillo (58.), Bradley Wright-Phillips (85.), ill.


A New England is hazai pályán nyert simán – a Revolution a Philadelphia Uniont fogadta. A papírforma ezzel lényegében érvényesült is, Kamara pedig csapata 3 góljából 2-t szerzett, a vendégek pedig egyszer sem tudtak betalálni! A New England a múltkori, Los Angeles elleni (4-3) siker után nyert újból, hiszen azt megelőzően három egymást követő vereségen volt túl a csapat. A történethez az is hozzá tartozik, hogy mai meccset a Revolution úgy nyerte meg, hogy 2 gólját a 3-ból a meccs hajrájában szerzett, így főként eredményt tekintve volt sima a meccs, mutatott játékban kiegyenlített volt a dolog.

A csapatok jelenlegi helyezése: A New England azonos ponttal áll, mint a Philadelphia (26), és eggyel kevesebb bajnokin van túl. A Revolution keleten a 8., míg philadelphiai alakulat a 9. helyet foglalja el.

New England Revolution – Philadelphia Union • 3-0 (1-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 18.584 néző
Gólszerzők: Kamara (38., 85.), Agudelo (89.), ill.


Az FC Dallas – Vancouver Whitecaps összecsapás is elég simára sikeredett, ám a hazaiak kárára lett ez így! A texasi gárda volt a bajnoki esélyese, de a hazaiak hamar hátrányba kerültek, majd a kanadai klub tovább tudta növelni előnyét, míg a hazaiak helyzetét egy kiállítás is nehezítette. A vége 0-4 lett, azaz sima Whitecaps-siker. Lövések terén volt nagyon hatékony a vendég klub, hiába volt többet a labda a Dallasnál – amely csak 3-szor talált kaput – , hiszen a vancouveri alakulat 6 kapura irányuló próbálkozásából csak 2 nem góllal zárult! A vendégek részéről ráadásul Montero meg duplázni is tudott, aki ráadásul gólpasszal nyitott a meccsen, míg Mezquida a pályára lépését követően 4 perccel már be is talált!

A csapatok jelenlegi helyezése: az FC Dallas két ponttal lemaradva, s eddig 34-et gyűjtve, de két meccsel kevesebbet is játszva a második nyugaton a Kansas mögött, míg a Vancouver a Nyugati Főcsoport ötödikben, 4 ponttal lemaradva most legyőzött ellenfelétől.

FC Dallas – Vancouver Whitecaps • 0-4 (0-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisoc – 15.274 néző
Gólszerzők: – , ill. Ibini-Isei (18.), Montero (49. – büntetőből; 57.), Mezquida (83.)
Kiállítás: Gruezo (59.), ill.


Még csütörtökre virradóan, a egy hetkozi bajnoki keretein belül a Philadelphia Union a Columbus Crew csapatát látta vendégül. A hazaiak simán verték soros ellenfelüket, három góllal, lenullázva ezzel egyben a Crew együttesét.

Mezőnyben nem sokkal, de a hazaiak domináltak, és 27(!) lövésükből ugyan csak 6 talált kaput, 3 beakadt. A vendégek is próbálkoztak szép számmal, de 13 kísérletükből 2 ment kapura, és gól egyikből sem lett. Hazai részéről még egy kihagyott tizenegyes is belefért az első félidőben – Alberg részéről a 38. percben -, hiszen a győzelem így is összejött.

A philadelphiai siker kulcsa Sapong volt, aki az első és utolsó gólnál előkészített, míg a kettő között ő maga is betalált!

Philadelphia Union – Columbus Crew • 3-0 (1-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium – 15.413 néző
Gólszerzők: Ilson (20.), Sapong (66.), Epps (81.), ill.

Nagy Dávid