Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: A rangadót Anglia húzta be

Újabb esélyes vérzett el a negyeddöntőben a hollandiai kontinensviadalon, miután a rangadón Anglia jobbnak bizonyult a franciáknál.

824517312_14063

Jodie Taylor volt Anglia nyerőembere a franciák ellen. – fotó: uefa.com

Pedig jobban kezdte a találkozót a gall válogatott, amely az első percekben többet veszélyeztetett. Amandine Henry lábában ott volt a vezető gól, de ott is maradt, köszönhetően Bardsley-nak, aki nagyot védett. Majd szép fokozatosan vette át az irányítást a szigetországi gárda, mégis a franciák előtt adódott újabb lehetőség, ám Jill Scott szabálytalanságát követő szabadrúgást nem tudták kihasználni a kékmezesek. Az angolok a szélekről belőtt labdákkal igyekeztek keresni Jodie Taylort és Francesca Kirby-t, de Bouhaddi és a védők rendre hatástalanították a próbálkozásokat.

A második játékrészben viszont már egyértelműen a britek akarata érvényesült, minek következtében Taylor bevette Bouhaddi kapuját. Lucie Bronze ugratta ki a támadót, aki lefutotta védőjét és éles szögből leadott lövésébe csak belekapni tudott a gallok cerberusa, védeni már nem. Ezzel el is döntötte a találkozót, mert a kékek nem tudtak újítani, pedig Le Sommer és Henry előtt is adódott még helyzet. No meg Delie is lőtt egy kapufát. Ugyanakkor érzékeny veszteség érte az angolokat negyedórával a vége előtt. Le kellett ugyanis cserélni egy ütközést követően megsérülő Bardsley-t. S a franciák hiába váltottak némileg támadóbb felállásra Lavogez és Thomis beküldésével, nem tudták feltörni a brit védelmet, így pedig az angolok 2009 után ismét bejutottak az elődöntőbe.

Jodie Taylor gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=PhlxdTp-2HE

S ha hozzátesszük, hogy 1984-ben és 2009-ben is ezüstérmesek lettek, akkor nagy fegyvertény a franciák kiejtése, akik viszont az eddigi kontinensviadalokon nem tudtak maradandót alkotni. lévén egyszer sem jutottak az érmes helyek közelébe. Teljessé vált tehát a legjobb négy mezőnye. Anglia a házigazdák ellen juthat fináléba, míg a másik ágon Dánia és Ausztria küzdhet a fináléért. Érdekesség, hogy a dánok immár ötödik alkalommal játszhatnak elődöntőt: 1991, 1993, 2001 és 2013 után jutottak ismét négy közé. A hollandok első ízben mutathatják meg magukat, az angolok negyedszer (1984, 1987, 1995), az osztrákok szintén elsőbálozók lesznek a legjobb négyben.

Anglia – Franciaország 1-0 (0-0)
Helyszín: Deventer, vezette: Staubli (svájci)
G.: Taylor (60.)

Az elődöntő párosítása:
augusztus 3., csütörtök
Hollandia – Anglia (Breda)
Dánia – Ausztria (Enschede)

Gavalovits Sándor