Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: A tizenegyesek hozták Ausztria győzelmét

A meglepetések kontinensviadalaként vonul be a sportág történelmébe a hollandiai torna. A negyeddöntőkben folytatódtak a fordulatok.

2489857_w1

Kemény csatát hozott a két futballkultúra összecsapása. – fotó: uefa.com

A csoportmérkőzéseken majdnem kieső spanyolok az ellen az osztrák válogatott ellen léptek pályára, amely csoportjából két győzelemmel és egy döntetlennel simán jutott tovább. És bár a negyeddöntőben is jóval többet birtokolta a labdát a hispán nemzeti csapat, gólt nem tudott szerezni, pedig volt helyzete a „Vörös Fúriának”, írd és mondd, húsz(!) alkalommal kísérletezett a spanyol együttes, míg az osztrákok mindössze négy alkalommal jutottak el Panos kapujáig, ebből egyetlen kaput eltaláló lövése volt a „sógoroknak”. Így aztán nagy bravúr, hogy a tizenegyesekig eljutottak az osztrákok. Pláne úgy, hogy Zinsbergernek nagyon oda kellett figyelnie, mert bizony Losada, és társai igencsak nagy nyomás alá helyezték a pályaválasztóként játszó osztrákokat.

824497408_14061

A hosszabbításban már valamivel kiegyenlítettebb volt a játék, de mivel nem született döntés, így jöhettek a tizenegyesek, melyet nyugati szomszédunk bírt jobban idegekkel, és készülhetnek az elődöntőre, melyet Dánia ellen vívnak majd Makasék. Ezzel sorozatban három vesztes meccs után nyertek a spanyolok ellen Nina Burgerék.

Ausztria – Spanyolország 0-0 – tizenegyesekkel: 5-3
Helyszín: II. Lajos stadion, Tilburg, vezette: Frappart (francia)
G.:

Tizenegyesek: Feiersinger (1-0), Garcia (1-1), Burger (2-1), Sampedro (2-2), Aschauer (3-2), Meseguer (3-2), Pinther (4-2), Corredera (4-3), Puntigam (5-3)

http://www.dailymotion.com/video/x5vc6uk

Gavalovits Sándor