Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Hatalmas meglepetés, kiesett a címvédő! – videóval

A tegnap estére tervezett, ám a rotterdami heves esőzések miatt ma délre halasztott Németország – Dánia Eb-negyeddontő izgalmasan alakult. A címvédő, s egyben rekordbajnok (8-szoros győztes) németek már korán vezettek, végül fokozatosan javultak a dánok, és nem érték be az egyenlítéssel! Németország ráadásul nem csak rekorder és címvédő volt az Eb-n, hanem 1989 óta egyszer sem maradt le a torna elődöntőjéről!

824440380_13998A dánok nagyszerű sikert és meglepetést szolgáltatva küldték haza a németeket, akik 1989 óta mindig elődöntőztek, most pedig a torna címvédői voltak! (forrás: uefa.com)

A németek nagyszerűen kezdtek a Dánia ellen tegnap estéről ma délre halasztott Eb-negyeddöntőn. Már a harmadik percben örülhettek Marozsánék, amikor Kerschowksi 17 méteres bombája akadt be! A dán kapus, Petersen igazából vehette volna az életerős lövést, de abba csak belekapni tudott, a labda pedig elég erőteljesen szállt ahhoz, hogy így is áthaladjon a gólvonalon (1-0)! A dánok a félidő vége felé kapufát is találtak, de a németeknek több lehetőségük akadt, a szünet előtt még Marozsán is betalálhatott volna, de maradt az 1-0. Rotterdamban pedig ahogy tegnap este, úgy most az első félidő második felében elkezdett esni az eső.

A szünet utánra kezdett kivirulni az idő, viszont a németek jó kedve alábbhagyhatott, hiszen a fordulást követően hamar jött az egyenlítés! A 49. percben Larsen nagyszerű beívelését Nadim szép fejese követte, a labda pedig a német kapuban landolt (1-1)! Két perccel ezután a dán gólszerző adhatott volna asszisztot, viszont Torelsgaard próbálkozása mellé ment, de a kapufát súrolta! Nadim az 57. percben is közel járt ahhoz, hogy gólpasszt adjon, viszont Harder lökete a felső lécen csattanva maradt ki! Óriási lehetőség volt Dánia számára ez a vezetés megszerzésére! A 61. minutumban a túloldalon Dalmann próbálkozását követte nagy védés, majd a 75. percben is elszalasztottak egy lehetőséget a németek. A 80. minutumban is Németország találhatott volna be, de végül Magull lövését követően egy szöglettel kellett beérniük Marozsánéknak, ami pedig nem hozott veszélyt.

824440196_13998A dánok 1993 óta nem jutottak el idáig, most pedig a németek 22 éves regnálását is megtörve ünnepelhettek Rotterdamban! (forrás: uefa.com)

Ezek után nem kellett már sokat várni arra, hogy egy (újabb) elképesztő gólt láthasson a közönség! Nadim Nielsenhez passzolt, majd utóbbi passza Thogersenhez érkezett kicsit szélesen, ő pedig beívelte a labdát, melyet Nielsen nagyszerűen, okos gólt fejelt a német kapuba! A dánok nagyon összekapták magukat, és ők álltak továbbjutásra a címvédő ellen a 83. percben (1-2)!

824439198_13998Nagy az öröm a dánoknál, ami teljesen érthető (forrás: uefa.com)

De nem csak továbbjutásra álltak, tovább is jutottak a dánok, akik 1991-ben, és ’93-ban bronzérmesek lettek az Eb-n most a finálé lehet a cél, ugyanis a címvédőt, s egyben 8-szoros Európa-bajnokot – amely ezzel rekordernek számít – legyőzve vannak ott a legjobb 4 között, és történelmet írtak ma Rotterdamban! Németország ráadásul nem csak rekorder és címvédő volt az Eb-n, hanem 1989 óta egyszer sem maradt le a torna elődöntőjérő! Dánia ellenfele pedig a Ausztria vagy Spanyolország lesz az elődöntőben, erre pedig még ma este fény derül.

Ma este játsszák le tehát a negyeddöntő hátralévő két meccsét, az Ausztria – Spanyolország, valamint a Franciaország – Anglia csúcsrangadót is, melyekről szintén beszámolunk!

Női Európa-bajnokság, Hollandia • Negyeddöntő
Németország – Dánia • 1-2 (1-0)
Helyszín: Sparta Stadion, Rotterdam
Gólszerzők: Kerschowksi (3.), ill. Nadim (49.), Nielsen (83.)

https://youtu.be/e-16cejKmRg

Nagy Dávid