Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Audi kupa: döntőben az Atletico – videó

Augusztus első két napján rendezik meg az Audi kupát az Allianz Arénában, Münchenben. 4 csapat feszül egymásnak ezen a minitornán. Összesen csak két mérkőzést kell lejátszaniuk a kluboknak, mivel a torna egyenes kieséses rendszerben zajlik.

la-liga-atletico-madrid

A döntőbe jutásért csapott össze az Atletico Madrid és a Napoli együttese. A győztes számára egyenes út vezetett a fináléba, míg a vesztes sem utazik még haza, hanem megvív egy párharcot a harmadik helyért.

A mérkőzés első 25 perce eseménytelenül telt el. Ezt követően az Atletico Madrid hagyott ki hatalmas helyzetet. A 34. percben egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságot követően lőhetett büntetőt a Napoli. Milik balszerencséjére az Atletico hálóőre remekül érezte a lövés irányát, és menteni tudta a gólba tartó labdát. Az első játékrész gól nélkül zajlott le.

A második játékrészben az 54. percig kellett várni az első helyzetre, ám az Atletico támadása nem volt eredményes. Callejon kiharcolt az első félidőben egy tizenegyest, ám az kimaradt. A második játékrészben már nem adta másnak a lehetőséget. Balról érkezett a beadás, amit kapásból ellőtt, és a rosszul helyezkedő kapus mellett a hálóba hullott a labda. A 63. percben kezdték el variálni az edzők a csapataikat. Mertens beállt, és szabadrúgásból majdnem rúgott egy gólt, azonban Oblak bravúrral hárítani tudott. A 72. percben egyenlített az Atletico Madrid. Griezmann adta a gólpasszt, és Torres látványos mozdulattal juttatta a hálóba a labdát. A 81. percben fordított az Atletico Madrid. A betekert szögletet követően Vietto ugrott a legmagasabbra, és fejelte a hálóba a labdát. A mérkőzést az Atletico Madrid nyerte meg, azonban balhé nélkül nem múlt el a meccs. Godin gyűjtötte be második sárga lapját, ami után még balhézott a játékvezetővel, csak ezután hagyta el a pályát. Felkészülési mérkőzésen ritkaság számba megy az, hogy villanna a piros lap. Az Atletico mellett a másik finalista kiléte a fél kilenckor kezdődő Bayern-Liverpool összecsapáson dől majd el.

Atletico Madrid – Napoli 2:1 (0:0)
Helyszín: Allianz Arena, München, Vezette: Brand
Gólszerző: Torres (72.), Vietto (82.) ill. Callejon (57.)
Sárga lap: Savic (37.), Godin (84.) ill. Jorginho (64.), Insigne (65.)
Kiállítva: Godin (89.) ill. –

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Savic (Kranevitter 90.), Godin, Filipe Luis (Gimenez 91.) – Gaitan (Thomas 64.), Koke, Gabi (Vietto 74.), Carrasco – Torres (Correa 90.), Griezmann Vezetőedző: Simeone

Napoli: Reina – Hysaj (Maggio 74.), Albiol (Koulibaly 65.), Chiriches (Maksimovic 74.), Ghoulam (Rui 74.) – Allan (Rog 64.), Jorginho (Diawara 74.) Hamsik (Zielinski 65.) – Callejon (Ounas 65.), Milik (Mertens 63.), Insigne (Giaccherini 74.) Vezetőedző: Sarri

https://www.youtube.com/watch?v=hzO2ZN2r75g

kép: goal.com

Nagy Gábor