Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Újra fizethet az Újpest

Három forduló után már tetemes az Újpestre kirótt büntetési tételek összege, miközben más együttes eddig nem, vagy a töredékét fizette be az MLSZ kasszájába.

szusza-ferenc-stadion-1024x576

Ahogyan azt az újpesti szurkolók bejelentették, nem tettek le arról, hogy megkeserítik Roderick Duchatelet életét a klub élén. Ezúttal sem volt másként a felcsúti rangadón a Videoton ellen. Akik követték a találkozót, hallhatták a televízión keresztül is, hogy nem éppen irodalmi stílusban tisztelték meg a belga üzletembert. A következmény: 600 ezer forintos bírság. Az indoklásban rasszista megnyilvánulás (huhogás), és megbotránkoztató megatartás (ellenfél szidalmazása), valamint tárgyak bedobálása szerepel. Ellenben a fehérvári klub írásbeli figyelmeztetéssel megúszta. A Videotont rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért kapott megrovást. Sőt, a mostani hatszázezer forint mellé jogerőre emelkedett a korábbi zárt kapus büntetés is, így az Újpest a hétvégén nem fogadhat drukkereket a Vasas elleni összecsapásra.

Ami az eltiltásokat illeti, Jurij Habovda (Balmazújváros) egy soron következő meccsen nem léphet pályára.

Megkezdődött az NB II is. A nyugati rangadó után a Győr kapott írásbeli figyelmeztetést a zalaiak szidalmazásáért. A Zalaegerszeg hat sárga lap miatt 15 ezer forintot fizethet. Érdemes kiemelni, hogy a Budafok – Nyíregyháza mérkőzés után a házigazdának postáztak levelet, figyelmeztetés gyanánt a rendezési hiányosságok kiküszöbölésére.

Gavalovits Sándor