Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: a házigazda hollandok nagy diadallal a döntőben! – videóval

Ahogy arról már beszámoltunk, korábban Dánia jutott be elsőként a Hollandiában zajló női labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe. Ma este a házigazda is pályán volt, és nagy diadalt aratva, az angolokat verve, száz százalékos teljesítménnyel jutottak a fináléba!

IMG_20170803_224835A hollandok háromszor is gólt ünnepelhettek, Angliát pedig a döntő kapujából küldték haza (forrás: twitter.com/UEFAWomensEuro)

Hollandia, azaz a 12. női Eb házigazdája Angliával meccselt ma este a kontinensviadal döntőbe jutásáért. Az első finalista kilétére már korabban az este folyamán fény derült.

Az első játékrész nem volt túl izgalmas. Mezőnyben a hollandok irányítottak, és ugyan helyzetek is akadtak – angol részről 7 lövés is, míg a hollandok 2-t mutatták fel – , de csak 1-1 kísérlet ment mindkét oldalon a kapura. A hazaiak ennek ellenére örülhettek, hiszen az ő próbálkozásukból gól is született! A hollandok helyzetkihasználásból megint jól vizsgáztak – Groenen nagyszerű beívelését Miedema fejelte be a hosszúra, a kapus nem védhetett (1-0)! Rögtön a következő percben egalizálhattak volna az angolok, ám a szigetországbeli válogatott kísérlete a holland védő mentése után a kapufán csattant! Hiába fejelte el jól a szöglet után a labdát Kirby, az nem akadt be tehát. Az első félidőt meg is nyerte Hollandia 1-0-ra.

IMG_20170803_224801Van de Donk a hollandok második gólját szerezve lényegében már a 62. percben bebiztosította csapata döntőbe jutását (forrás: twitter.com/UEFAWomensEuro)

A fordulás után idővel csak nehezebb lett az angolok helyzete, és nem csak azért, mert kevesebb perc volt hátra ahogy haladtunk előre, hanem a hollandok megduplázták előnyüket a 62. percben! Ekkor egy nagy hibát követően – Williams 25 méterről haza fejelt labdája nyomán – van de Donk elé került a labda, ő pedig közelről élt a lehetőséggel, kettővel mentek a holland hölgyek (2-0)! Közel húsz perccel ezután, a 81. minutumban Jodi Taylor került nagy helyzetbe, de nem jött össze a szépítés, van Veenendaal kivédte a középre tartó lövést. Próbáltam még a végéig az angolok hajtani, de a gólszerzés sem jött össze a számukra, a hollandok pedig Anglia hibáit is kihasználva, valamint száz százalékos teljesítményt nyújtva a hazai környezetben jutottak a fináléba! Anglia ráadásul még egy gólt kapott a végén, ráadásul úgy, hogy saját kapujába talált Bright, legalább is bele kapott Martens löketébe, a labda pedig így landolt angol kapujában. Martens, és Bright góljának is írtak erről a gólról bizonyos források, de a lényeg igazából, hogy Hollandia hárommal verte Angliát (3-0)!

IMG_20170803_225128A holland hölgyek nagyot játszva jutottak be az általuk hazai rendezésű Eb fináléjába (forrás: twitter.com/oranjerouwen)

A hollandok a kieséses szakaszban gólt sem kapva meneteltek el a döntőig, s az egész tornán még csak döntetlent sem értek el a házigazda ellen! A 12. Eb rendezője Dániában mérkőzik meg vasárnap délután, 17 órától a végső győzelemért, az pedig már biztos, hogy új Európa-bajnok születik! Természetesen mi a fináléról is beszámolunk majd! Fontos még megemlíteni azt, hogy Hollandia női válogatójának mérkőzésen még sosem voltak annyian a helyszínen, mint ma, azaz rekord nézettséget hozott ez az elődöntő, melyre, több, mint 27 ezer drukker volt kíváncsi!

IMG_20170803_225142

A Twente Stadionjában megdőlt a holland női válogatott meccseinek eddigi legmagasabb nézőszáma! (forrás: twitter.com/oranjerouwen)

Női Európa-bajnokság, Hollandia • Elődöntő
Hollandia – Anglia • 3-0 (1-0)
Helyszín: FC Twente Stadion, Enschede – 27.093 néző
Gólszerzők: Miedema (22.), van de Donk (62.), Martens (90+4.) ill.

https://youtu.be/3n9xGCcoRpA

Nagy Dávid