Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Felemás érzések, különleges párharc” – Marko Nikolic

Nincs messze Belgrád, de előtte még két nehéz bajnoki vár a Videoton együttesére. Marko Nikolic és Juhász Roland szerint csak akkor van esély, ha ugyanazt az összeszedett futballt nyújtják, melyet a Bordeaux elleni visszavágón.

20110517juhaszrol9

Juhász Roland szerzett már gólt a Partizan ellen. 

Ismét egy olyan csapattal néz farkasszemet Juhász Roland, amellyel belgiumi pályafutása során már volt szerencséje találkozni. A Bordeaux után a szerb Partizan következik. „Úgy gondolom, annak tudatában, hogy mely hat csapat lehetett volna az ellenfelünk a rájátszásban, nem alakult rosszul a sorsolás a mi szempontunkból. Félreértés ne essék, itt a rájátszásban nincs már könnyű ellenfél, főleg a nem kiemelt együttesek számára. Az, hogy az első mérkőzést Belgrádban játsszuk, úgy gondolom, ugyancsak nekünk kedvezhet, én legalábbis jobban szeretem ezt a felállást. Kifejezetten jó emlékeim vannak a Partizan stadionjáról, 2010-ben ugyanis a BL-rájátszásban 2-2-es döntetlent játszottunk ott az Anderlechttel, és a belga csapat második gólját én szereztem – elevenített fel egy régi emléket a rutinos hátvéd. – Végül a szerbek jutottak a csoportkörbe, a visszavágón ugyanis ismét 2-2 lett a végeredmény, a büntetőpárbajt azonban elveszítettük. Tavaly novemberben játszottunk ugyan egy edzőmeccset a Partizan ellen Felcsúton, amit meg is nyertünk 1-0-ra, de abból a meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni, hiszen nem lehet egy barátságos edzőmeccset összehasonlítani egy ekkora téttel bíró párharccal. Ugyanakkor, ha mindkét mérkőzésen olyan jól futballozunk, mint csütörtök este a Bordeaux ellen, akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást.”

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Danko Lazovic és Marko Nikolic ezúttal a Vidi sikeréért dolgozik.

Marko Nikolic számára még inkább pikáns ízt kölcsönöz a sorsolás, hiszen június elején éppen a Partizantól ült át a Vidi kispadjára. „Tudom, hogy Székesfehérváron és Magyarországon most mindenki örül, hogy továbbjutottunk a Bordeuax ellen, ez így van rendjén, de ne felejtsük el, hogy mielőtt a Partizan ellen pályára lépünk, még vár ránk a Mezőkövesd és a Debrecen elleni bajnoki is, amelyek szintén nagyon fontosak. Nem csak nekem lesz különleges párharc ez, hanem Radoje Szmiljanicsnak, Goran Basaricsnak is, hiszen velük már a Partizannal is együtt dolgoztunk, valamint két játékosunknak, Danko Lazovicsnak és Marko Scsepovicsnak is, akik a Partizanban nevelkedtek. Mindannyian szeretjük ezt a klubot, a szurkolóik pedig minket – osztotta meg érzéseit a magyar együttes szerb trénere. – Őszinte leszek: nem igazán szerettem volna a Partizan ellen meccselni, vegyes érzéseim vannak, hiszen nem titok, hogy nagyon szép időszakot töltöttem el a Partizan kispadján, szép sikerekkel, és a szurkolókkal is remek a kapcsolatom, de így hozta a sorsolást az élet – a közös sikerek után nem lesz könnyű a vendégkispadra leülni, de legalább nekem nem kell pályára lépnem (nevet). Az biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzést láthatnak majd a nézők, nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk! Ötven-ötven százalék esélyt adok a csapatoknak a továbbjutásra, mindkét gárda képes minőségi labdarúgást bemutatni. Magunktól ugyanolyan stabil és okos játékot várok, mint a Bordeaux ellen, ahol főleg a visszavágó sikerült nagyon jól. Olvastam, amit Roli nyilatkozott a sorsolás után, egyet is értek vele, ha olyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint a franciák ellen, akkor van esélyünk a továbbjutásra.”

Korábban még kérdés volt, hol kezdi a párharcot a Videoton, merthogy a Crvena zvezda is hazai környezetbe kapott besorolást, így elképzelhető volt, hogy felcserélik a pályaválasztói jogot a felek. Azóta kiedrült, hogy marad az eredeti felállás, azaz a belgrádiak kezdenek hazai környezetben. 

Gavalovits Sándor