Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztria: Sírból visszahozott döntetlen a Wiener derby-n!

Sima hazai siker születhetett volna a 322. bécsi derbin. A Rapid Wien együttesében sajnos sérülés miatt nem juthatott szóhoz a liga egyik legnagyobb tehetségének tartott Szántó Tamás. A zöld-fehérek végül a magyar karmester nélkül botlottak is, bár aligha csak a magyar légiós hiánya miatt buktál el a három pontot.

rapidVSaustria001

Az Austria Wien saját végzete a mai rangadón végül is nem csak a duplázó Louis Schaub volt, hanem pontatlan támadói. A vendégek ugyan távolról sem játszottak alárendelt szerepet, ám az egykori Bayern München kiegészítőember, Thorsten Fink edzette gárda a kaput még csak eltalálni se igazán volt képes. Komoly kapura lövés nélkül pedig nehéz nem csak városi derbit, de a kieső jelöltek ellen is meccset nyerni. A szépségtapasz a 72. percben következett be, Dominik Prokop gólja révén. Bár a hazai siker valójában még így sem forgott volna igazi veszélyben… Thomas Schrammel azonban a vendéglátók tizenhatosán belül sikertelenül próbált meg szerelni. A játékos „jutalmas” kiállítás, a vendégeké pedig egy értékesített büntető, és egy sírból visszahozott döntetlen lett a hajrában.

Természetesen ne kicsinyítsük a Rapid legnagyobb értékének számító Schaub érdemeit: bár a hajrában már ő se volt képes csodát tenni. A kétszeres válogatott támadó ismét megmutatta, hogy bizony nem hiába várták már az idei nyáron is a távozását sokan egy komolyabb bajnokságba. A Németországban született Schaub még csak 22 esztendős, de a legkésőbb jövő nyári távozása szinte garantálható, főleg ha a szezon további részében is képes lesz a rangadókon való remeklésre.

A Rapid egy győzelemmel utolérte volna a tabella élén a szintén hétpontos címvédőt, illetve a meglepően jól szereplő újoncot, azaz a Red Bull Salzburgot és a LASK Linzet. Igaz, a három gárdát még bőven megelőzheti a Sturm Graz, amely egy esetleges esti győzelemmel a Mattersburg otthonában az élre ugorhat.

Tipico Bundesliga – 3. forduló
Rapid Wien – Austria Wien 2-2 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Bécs), Vezette: Alexander Harkam
Gólszerzők: Schaub (39., 55.), ill. Prokop (72.), Holzhauser (85.)
Sárga: Schrammel (18.), Auer (26.), Sonnleitner (30.), Luen (90.) ill. Holzhauser (28.), Filipovic (30.), Larsen (62.)
Piros: Schrammel (83.), ill.

A 3. forduló további eredményei:
Red Bull Salzburg – Admira Wacker 5-1
LASK Linz – St. Pölten 2-0
Wolfsberg – Altach 1-0

Később játsszák:
Mattersburg – Sturm Graz

A bajnokság állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 06. 192327

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 06. 192407

Balogh József