Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Bezárják a Partizan stadionját – hivatalos

Ami a sorsolást követően csak sajtóhír volt, vasárnap délutánra hivatalossá vált, nevezetesen, a Partizan Beograd zárt kapuk mögött fogadja a Videotont a sorozat rájátszásának első meccsén.

maxresdefault (1)

A pokoli hangulat helyett üresen ásító lelátok előtt játszhat a Videoton. 

Szerb lapok már a sorsolás után közvetlenül megemlítették, hogy súlyos büntetés vár a Partizanra, mivel mind a Mladost elleni, mind az Olympiakos elleni BL-selejtezőn megbotránkoztató magatartást tanúsítottak a szurkolóik, ám hivatalosan csak vasárnap kapott értesítést a Videoton is arról, hogy zárt kapuk mögött kell játszani augusztus 17-én.

„Vasárnap arról tájékoztatta a Vidit az Európai Labdarúgó-szövetség, hogy az első találkozót zárt kapuk mögött kell rendeznie ellenfelünknek. Az ide vonatkozó szabályzat szerint a mérkőzésen a következők vehetnek részt:

– maximum 200, top-kategóriás jeggyel rendelkező személy a vendég klub vagy szövetség részéről
– csapatonként maximum 75 ember, beleértve a játékosokat is
– a mérkőzésre akkreditált újságírók
– a rendőrség és a biztonsági személyzet munkatársai
– a stadion infrastrutúrájának működését biztosító személyek
– maximum 75 UEFA-munkatárs
– az UEFA VIP-vendégei

A jegyvásárlási lehetőségekről egyelőre tárgyal klubunk a szerb együttessel, amint konkrét információkat kapunk, megosztjuk azokat szurkolóinkkal.” – olvasható a klub honlapján.

A szerbek tartanak a délszlávoktól

Nem különösebben foglalkoznak a szerb napilapok a párharccal egyelőre, azonban a Blic megemlíti, hogy sok a veszélyes »ics« név végződésű kulcsember a magyar együttesben. Kiemelik Anel Hadzic, Asmir Suljic, Marko Scepovic és Danko Lazovic lehetnek a lényegi szereplői az összecsapásnak. Természetesen Lazovic és Scepovic mellett az edző, Marko Nikolic is érzelmileg nehezen élheti meg a belgrádiak elleni párharcot, lévén mindhárman kötődnek a fekete-fehérekhez.

Gavalovits Sándor