Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéssel nyertek Nikolicsék, akárcsak a címvédő, míg a Toronto botlott – videóval

Mára virradó hajnalban az észak-amerikai profiliga, vagyis az MLS aktuális hétvégi fordulója is megkezdődött. Pályán voltak Nikolicsék, akik hazai környezetben nyertek kiütéssel, míg hasonló módon diadalmaskodott a címvédő Seattle Sounders idegenben, a Toronto pedig botlott, a Dallas pedig kikapott.

IMG_20170806_101153Dempsey (jobbra) a címvédő Seattle Sounders alapembere gólpasszt adott és duplázott csapata győztes meccsén (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Ma hajnalban többek között Chicagóban is útjára indult a labda, ami az MLS hétvégi fordulóját illeti. A Nikolics nevével is fémjelzett Fire a New England Revolution együttesét látta vendégül, és tarolta le simán. A magyar támadó nem talált be a 4-1-re megnyert bajnokin, de szinte végigjátszotta a meccset. A találkozó 24. percében még a vendégek egyenlítettek, de ezt követően a hazaiak három további góljára már nem volt válaszul a bajnokin. Nikolics szinte végig a pályán volt, de ezúttal nem ő volt a gólfelelős, viszont az őt a 82. percben váltó Solignac a hosszabbításban állította be a végeredményt. A hazaiak második góljától kezdve pedig végig Doody volt az előkészítő. Újabb sikerével maradt a második keleten a Chicago Fire, mig ugyanebben a Főcsoportban az utolsó előtti, vagyis csupán a tizedik a New England.

Chicago Fire – New England Revolution • 4-1 (2-1)
Helyszín: Toyota Park – 20.214 néző
Gólszerzők: Polster (8.), Juninho (39.), de Leeuw (49.), Solignac (90+2.), ill. Kamara (24.)


A címvédő Seattle Sounders együttese is kiütéses sikert aratott, csak a Chicagóval szemben idegenben, és lenullázva ellenfelét. A Seattle ikonja, Clint Dempsey gólpasszal nyitott, majd duplázott, ezzel oroszlánrészt vállalt csapatára Minnesota elleni sima győzelme során!

Szépen araszolgat fölfelé a szezont gyengén kezdő címvédő, amely a negyedik helyen áll a Nyugati Főcsoportban, míg az újonc Minnesota United csak az utolsó előtti, tehát a tizedik ugyanebben a konferenciában.

Minnesota United – Seattle Sounders • 0-4 (0-2)
Helyszín: TCF Bank Stadium – 22.649 néző
Gólszerzők: -, ill. Bruin (8.), Dempsey (18., 73.), Morris (71.)


Az ezt megelőzően sorozatban 7 meccset (melyből 6 bajnoki volt) elvesztő washingtoni DC United javított, méghozzá a papíron sokkal esélyesebbnek vélt kanadai Toronto FC ellen. USA fővárosában annak ellenére, hogy emberhátrányban játszott (az a Sam kapott pirosat, aki gólpasszt adott) az első félidő végétől kezdve a házigazda, akár nyerhetett is volna, hiszen a vendégek gólját is hazai játékos szerezte. Viszont a pontszerzés nagy dolog volt így is, és rossz szériáját törte meg valamelyest ezzel a DC United. Ennek ellenére a Toronto maradt az első, míg washingtoni ellenfele az utolsó a Keleti Főcsoportban.

DC United – Toronto FC • 1-1 (1-0)
Helyszín: RFK Stadium – 16.444 néző
Gólszerzők: Opare (6.), ill. Birnbaum (52. – öngól)
Kiállítás: Sam (44.), ill.


A Dallas is idegenben lépett pályára, ezúttal a Philadelphia Union otthonában, de a texasi együttes nem úszta meg egy döntetlennel, ahogyan a Toronto. Lényegében Sapong és Ilson már az első félidőben eldöntötték a meccset, de még a hajrában is betalált Sapong, majd a hosszabbításban azért a szépítést összehozta a dallasi együttes. A Philadelphia nyolcadik keleten, míg a Dallas így is a harmadik a Nyugati Főcsoportban.

Philadelphia Union – FC Dallas • 3-1 (2-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium – 17.880 néző
Gólszerzők: Sapong (17., 68.), Ilson (22.), ill. Barrios (90+2.)


A Montreal Kakáékat verte Kanadában, azaz a hazai Impact az Orlando Cityt gyűrte le. Hiába vezetett Larin révén a vendégcsapat a meccs korai szakaszától a fordulásig, ugyanis akkor fordult a kocka is. Piatti büntetőből egalizált a szünet után hamar, míg a hajrában Jackson-Hamel révén tartotta otthon a három pontot a hazai együttes. A Montreal két vesztes meccs után nyert, míg az Orlando továbbra is bukdácsol, s immár 4 meccse nyeretlen. Ennek ellenére a Montreal három ponttal lemaradva az Orlando csapattól csak a 9. keleten, míg Kaká klubja ugyanott a 7. helyen all.

Montreal Impact – Orlando City • 2-1 (0-1)
Helyszín: Stade Saputo – 20.801 néző
Gólszerzők: Piatti (48. – büntetőből), Jackson-Hamel (84.), ill. Larin (12.)


A Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps találkozó 4 gólt hozott, elosztva fele-fele arányban a két félidőben. Korai góllal került előnybe a vendég kanadai gárda, de hamar jött erre a válasz is, és 1-1 maradt az állás a szünetig. A felállás a fordulás után hasonló volt, csak ekkor a korai gólt a Colorado együttese szerezte, ám a győzelem nem lett meg a Rapids számára, hiszen az elején még előnyt ünneplő Whitecaps pontot mentett a 76. percben. A Colorado ezzel már 4 meccse nyeretlen, míg a Vancouver ebben és az előző fordulóban botlott egy kicsit. A kanadai csapat így is sokkal jobban áll, és 10 ponttal előzi a Nyugati Főcsoportban a Coloradót. A Whitecaps jelenleg a 6., míg a Rapids csupán az utolsó, azaz a 11. nyugaton.

Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps • 2-2 (1-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park – 15.625 néző
Gólszerzők: Sjoberg (15.), Doyle (54.), ill. Tchani (5.), Montero (76.)


A Real Salt Lake – Houston Dynamo találkozó gól nélkül, és összesen 1(!) kaput eltaláló lövéssel ért véget, pedig a hazaiak 21-szer lőttek el a labdát, míg a vendégek 9-szer. Ugyanakkor a vendég texasi együttes Egy percen belül emberhátrányba került Alex révén, aki a 64. percben még első sárgáját kapta meg, a 65.-ben pedig rögvest bezsebelte a másodikat is. A Houston a pontszerzés után is jól áll, hiszen jelenleg a második nyugaton, míg a Real Salt Lake ugyanitt csak a nyolcadik.

Real Salt Lake – Houston Dynamo • 0-0
Helyszín: Rio Tinto Stadium – 19.075 néző


Végezetül jöjjön a San José Earthquakes – Columbus Crew összecsapás. A hazai gárda két vereség után már két győzelmet aratott, s betalált Wondolowski is! Ezzel együtt a Columbus pedig már három meccse nem tudott nyerni, ugyanakkor a vendégek gólját a két perccel korábban becserélt Jahn szerezte. Egyik klub sem áll rosszul a tabellán – a San José nyugaton a 5., miközben a Columbus keleten a 6. pozíciót foglalja el.

San José Earthquakes – Columbus Crew • 2-1 (1-0)
Helyszín: Avaya Stadium – 18.000 néző
Gólszerzők: Urena (42.), Wondolowski (56.), ill. Jahn (76.)

Nagy Dávid